torsdag 2 maj 2019

Valborgs och 1 maj.

Nästan varje dag börjar dagen med att lägga in annonser på saker jag vill sälja.
Försäljningen går alldeles lysande.
Otroligt mycket trevliga människor som jag får kontakt med.
Men dagen efter jag sålt ett gäng gamla cyklar tog jag en dag ledigt.
Min telefon plingade i ett av såna som ville köpa, ställa sig i kö, förmå mej sälja till de istället för den som fanns först i kön, fråga om de fanns kvar, vilken storlek det var på däcken, var cykeln fanns, om det fanns några skador på cyklarna.... Den där sista tyckte jag var extra skojig.
- Vad trodde dom??
- Säljer man farmors gamla Skeppshult damcykel för 300 kronor. Då är den inte i skick som ny. Om det är mer fel än tomma däck fick de klura ut själv.
De som hann vara med på cyklarna verkade otroligt nöjda när de hämtade.
Även idag ska jag lägga ut annonser. Då får vi se hur det går.

Alträsk - min grannby.
Ett trevligt ställe, men väldigt trevliga människor, kreativa människor.
Valborgsmässoafton är jag gärna där och umgås, beundrar brasan, köper en hamburgare, fikar, köper lotter och bara pratar och skrattar.



I flera år så har det varit ett massivt motstånd från brasan att acceptera att det är dags att brinna. Det fenomenet fanns inte denna vår. Det brann stort och vackert. Efter bara en stund fanns det bara en gigantisk glödbädd. En glödbädd som säkert höll sig hela natten. Där var det rejält varmt. Tur de ordnat småeldar för de som ville grilla sig en korv.


De i Alträsk har dessutom en egen ägghandlare, en väldigt generös ägghandlare som alltid skänker mycket ägg till lotteriet.
Lycka är ju att vinna en kartong ägg, Keckes underbara tomatmarmelad och Keckes skorpor. Man kan ju inte alltid få allt i livet, men här sitter jag och Ingrid och är väldigt nöjda med var sin kartong ägg. Marmeladen och skorporna vinner jag nästa gång.... Är min plan.

De tre nästa bilderna är tagna på Valborgsmässoafton här ute på min gård.
Första bilden är från 2017

Den här bilden är från 2018. I fjol alltså, det året det varit så vansinnigt mycket snö.

Denna bilden är från i år. Syns att det varit snudd på sommar i flera veckor. Inte mycket snö kvar här.


Men detta underbara väder bara försvann natten till 1 maj. Poff så var det borta. Jaja, det är ju bara gilla läget och leva efter förutsättningarna. Många arbetsvilliga människor tillbringade dagen här. Det var Kanis-gänget som fixade sitt vinterförråd av ved. Kent bytte däck på släpet så jag kan få iväg skräp till soptippen. Det var en massa glada snälla barn, Matlagningspatrullen som fick stå med paraplyer och steka palten i snöblandat regn, för har man nu bestämt att palten ska stekas ute på Murrikan så blir det så, trots skitväder.
Motorcykelkortegen som varje år kör fyrkanten runt var inte lång i år. Eftersom det varit sommartemperatur så länge så var det säkert många som putsat och planerat att åka i år. Men då kom ju väderomslaget...... 165 tappra passerade i hällregnet. 
Stackarna vad de ska ha varit kalla och blöta innan deras dag var över.



Vädret idag då. Jamen jodå. Det räcker kanske med att nämna att jag är glad att jag inte packat bort vinterjackan och handskarna, för de behövs. Hörde på morgonen på det lokala radio-vädret att det kan bli på sina håll i Norrbotten ca minus 20 grader till natten. Det är ju en viss skillnad mot de 20 grader varmt vi vant oss med.


Nu ska jag lägga ut lite annonser innan det blir dags att passa bokbussen. 

Ha det gott alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar