torsdag 9 maj 2019

Lite av varje.

Men va paff jag blev idag när jag skulle lägga bilder från mobilen till datorn.... Tomt...
Men vad i hela fridens dagar??
Eller nog fanns det bilder i mobilen men bara på foton på  saker som jag lagt ut för försäljning.
Men se så kom jag ihåg att jag tänkte skriva blogg i går. Men det hände nåt som gjorde att jag glömde bort vad jag höll på med. Just det, blev några trevliga telefonsamtal istället.
Så bilderna är ju redan här i datorn, ska bara hämta dom..
Ser att det är många bilder på Mara. Men det är ju inte så konstigt, hon finns ju alltid med när jag fotar. Nästan alltid.
Första bilden är från när Mara for till sin doktor. Jag kan nu verkligen imponeras av dessa människor på Lapplandskliniken i Boden. Trevliga, effektiva och högst professionella. Man känner att man får valuta för hela slanten.
När jag ringer på hälsocentralen och vill ha en tid att träffa en läkare så kan det ju ta en vecka i bästa fall men oftast får jag vänta några veckor innan det blir någon date. När man ringer för att man tycker att hunden inte mår riktigt bra så får man tid 1 timme senare...
Jag har tyckt att Mara har varit lite låg under någon vecka. Alla möjliga scenarier har fladdrat genom huvudet, jag var helt övertygad om att Mara hade tandvärk, minst. därför tog jag kontakt med veterinären. Nu är hon genomgången. Det mesta visade att hon mår så bra man kan må när man är 10 år. Ett blodprov gav ett litet frågetecken men det ska vi inte bry oss om nu, inte förrän hon blir sämre iallafall. Känns skönt att veta att hon inte har ont.

En dag när jag gick runt Ringströmmarnas hus där i Heden så fick jag se nåt som gjorde mej så glad. Kolla vad fint, komposten var dekorerad med gröna barr, röda band och röda kulor. I allt det torra färgerna som finns ute så gav denna färgklick mej ett riktigt skutt i hjärtat, skutt av glädje.... Så trevligt.

 Som sagt. Det är inte mycket till vackra färger ute nu. En natt när jag var upp och skulle på toa, tror att klockan var kring 3 då var hela min utsikt fylld med snö. Hejja blir till att elda skräp idag också. Putt.... När jag klev upp några timmar senare så såg det ut så här utanför fönstret. Inte en gnutta snö.
Nä men det var bara att ändra på planerna.

 Det har ju som varit himla varierande väder här i Norrbotten sista veckan. Det som det varit minst av är sommarvärme. Men det har till och med varit så mycket snöfall på sina ställen så trafiken har fått problem.... 
I Norrbotten alltså. 
Vi är ju som hårda och toleranta och vet att anpassa oss. Men då blev det för mycket även för oss. Andra har fått sån häftig nederbörd av olika slag som kommit på tvären. Spännande nästan jämt.
Så här såg det ut igår på morgonen när vi skulle gå på förmiddagspromenad. Vad gnäller jag för att det är dåligt med färger i naturen? Himlen knalligt, mörkt blå. 
Usch, ska vi sluta ut promenaden och gå hem? Nä jag hade ju kapuschong och vantar, Mara sa att hon var lämpligt klädd. Vi hann få både en massa hagel, snö och regn på oss innan vi var hemma igen. Men vad gjorde det vi var ju rätt klädd. 


Min älskade pälsvän har ju samma färg som torkat gräs så det gäller att hålla ett öga på henne annars kan jag plötsligt sluta se henne. 

Här syntes hon ju riktigt bra. Jag vet vad hon sa åt mej just här på bilden men jag låtsades att jag inte förstod. 
Det hon sa var:
- Matte, kom och hjälp mej. Det prasslar så himla spännande där bland grenarna i vattnet, vi måste kolla vad det är.  Skutta bara ordentligt så kommer du dej ut på stenen. Det är nog inte så djupt så du kan nog sedan vada ut och kolla vad det är.. 
- Men skulle inte tro det lilla vän. . 

Här då.... Min lilla jycke kan ju se så förnärmad när det är blött och dant på gården efter det regnat. Men att få stå i en porlande bäck och kolla, lyssna och hålla koll på allt. Det går fint.


På söndag hade man tidigare ritat in massa regn på väderprognosen. Tack och lov verkar de backa  i det hänseendet. Jag tacka för det. Folkrace-säsongen kör ju igång med tävling i Piteå, lite skojigare utan en massa regnkläder på.

På en stunf ska jag packa mina väskor. En för vattengympan och en för starten av skulpturkursen som börjar på ABF idag. Blir en bra dag.

I morgon blir det att lägga ut fler annonser. Ta bilder och skriva beskrivningar och gissa priser.

Dessutom ska jag träffa en arbetsgivare. Jag har fått sommarjobb. Börjar jobba i slutet av maj och till i Augusti. Arbetstiderna verkar passa mej som handen i handsken. Tror jag kommer att få en toppenskojig sommar. Så himla skönt, både att få känsla att kunna bidra med nåt, passa in någonstans och naturligtvis pengar som räcker hela månaden. Jag återkommer i ämnet när jag vet mera.

Just det ja. Man kan ju lägga in kommentarer på min bloggsida. Det är någon gullig människa som skriver så skojigt och trevligt, tyvärr så har jag ju ingen aning vem det är . Det står bara Anonym som avsändare. Men tack ändå vänliga människa.

Nu måste jag nog ta mej i kragen och göra nåt. 

Kanske laga mej lunch.

Ha det gott alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar