måndag 13 maj 2019

Kulturell och trevlig lördag. Blöt men skojig söndag.

Så där ja. Nu fick jag iväg det jag skrev på lördagsmorgonen.
Nu är det måndag idag.

Som jag skrev tidigare så kom vi oss för att sätta morotsfrön. Det var ju då innan allt regnande. Kan ju tänka att helt plötsligt flöt alla frönen iväg men det återstår ju att se på ett tag. Praktiskt att låta Vilja plantera det är ju ganska säkert att hon äter upp alltihop. Hon börjar äta när hon börjar gallra. De där små små morötterna är goda fast de är små säger hon. Hon tänker på matsvinnet, det är bra.
Efter trädgårdsarbete hade vi ett boklåningsprojekt. Så det var bara tvätta av oss jorden och bege oss till staden. Efter lite sökande och frågande så hittade det vi ville ha. 

På väg från Bibblo så berättade Vilja att hon nog ville spela ett instrument. Trumpet kanske. 
Men plötsligt så tror vi inte våra ögon. 
Det står flera trumpetare innanför ett fönster, ja en hel orkester i lobbyn på Hotell Bodensia. Kvickt hade vi kastat oss in för att lyssna. Kanske inte direkt vad vi är van och lyssna på eller inte heller det vi gillar. Men just då var det himla skoj att se och höra på trumpetarna, ja även de andra musikerna var trevlig att lyssna på. Där blev vi kvar till det skulle bli en paus i spelandet. Då fortsatte vi vår med våra uppdrag. Men vi hade nåt häftigt att prata om. Levandes musik gör en glad.


Sedan var då tanken att jag skulle leverera Vilja hem till sej. Men hur det nu blev så när hon fått busa av sig lite med mamman och pappan bestämde hon sej för att sova en natt till hos mej. 

Smart drag, det gjorde att hon kunde sova några timmar länge på söndagsmorgonen. Mamman och pappan skulle åka från Boden kl 6 på morgonen, jag och Vilja kunde så lätt sova till 7 hos mej.
Vi hade en trevlig söndagskväll med goda vänner, både vänner till mej och skojiga lekkamrater till Vilja.
På söndagsmorgonen när jag satt med mitt kaffe och Vilja fortfarande sov så fick jag ett meddelande. Ett sånt där skojigt meddelande. Ett sånt som gör att man bara ler hela dagen och det bara bubblar i bröstet av glädje. Inte bara den dagen, även så här dagen efter så blir jag alldeles varm i bröstet av tanken. 
En mycket kär vän berättade att hon vunnit pengar, många pengar. Men milde himmel så underbart. En sån som man verkligen unnar medvind, mycket medvind. Att pengar inte gör allt, det vet man, men nog är det mycket som blir enklare om man vet att man inte behöver bry sig vilken storlek på osten man har råd att köpa..

Då var det ju detta med folkracetävling.
På väderprognosen hade de ritat in regn hela dagen, massor av regn. Så jag och Ringströmmarna var garderade med dubbla regnkläder, gummistövlar och paraplyer. Vi blev likafullt blöta men det tog betydligt längre tid som vi slapp vara blöt ända in. Linda kom på gode fort att hon hade ett hål i stöveln. Nå men det fixade sig ju med torra sockar och en plastpåse om sockan, sen bara på med den trasiga stöveln igen. 
 Mina skinnhandskar blev väldigt blöta, tro de vägde ett kilo styck. Men eftersom jag hade torklina med var det ju bara hänga upp. 
 Den här dagen hade kunnat sluta med ett enda jämmer- och eländes-väder dag, om det inte varit för Kent.
Minns ni när Ingemar Stenmark åkte på sin storhetstid. Där satt Plex Petterson och vrålade att nu går det fort??
Själv hade jag kunnat svära på att han nog skulle komma ner men inte att det gick fort. Men Herr Stenmark hade ju förmågan att som bara smyga utan större åthävor, bara vägvinnade och smart. Klart att det gick fort, Stenmark vann ju väldigt ofta.
Kent har ganska mycket av den förmågan. Han som bara smyger fram han också, inte med yviga sladdar och vrålande motorer... Nä det bara går som det ska . Fort och smart. Riktigt roliga heat bjöd man på.

Jag förstår om han inte är så nöjd idag, för när så finalen kördes så kom han inte riktigt ändå fram. När det sista halva varvet återstod blev han frånåkt av sitt framdäck. Attans . Så någon pallplats blev det inte men jag tänker att jag fick mersmak. Jag vill se honom köra mera i sommar.

Direkt efter folkracet var klart så blev det middag för Mara och torra kläder för hennes matte. 
Jag hade ju en date med Sparrisarna. God Tahi-middag bjöd Ullis på. Det blev som det alltid blir: En massa prat om allt mellan himmel och jord. Det utbyttes tips på middagar, filmer, böcker och onda leder. Det ventilerades problem och glädjeämnen. Dessutom hjälptes vi åt då någon kört fast med sina handarbetes projekt.

En underbar avslutning på en härlig söndag.

Å min hy kändes helt ny. Det är så nyttigt med regn.

Den här gången ska jag skicka iväg inlägget direkt.
Ha det gott alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar