söndag 14 februari 2016

Hos Inga-Lill i Arvidsjaur i helgen

Men vilken himla tur alltså.
Att vi inte hade bestämt att vi skulle göra en massa saker i helgen för då hade det gått åt pipan.

Jag har varit till Inga-Lill i Arvidsjaur i helgen. Som sagt vi hade inga måsten att göra och tur var det vi hade all möda i världen få  tiden att räcka till det mest värdefulla som finns...... Att bara umgås.
Visserligen hade vi ett projekt som vi pratat om tidigare: Ett besök på Arvidsjaurs fina Hembygdsgård. Finns mycket där att se å även finns massor att köpa. Många lokala hantverkare som säljer sina grejor där. Men se nu blev det inget besök för det var stängt pga sjukdom.......... Vem det var sjuk var sjuk har jag ingen aning om, inte den som skulle skotta och sopa hela den stora parkeringen i alla fall, för den var nyansad när vi kom.

Snö, snö....... Om jag passar på att skriva om  det nu till att börja med så har det snöat och snöat i alla ledder, både uppifrån och ner, ibland vågrätt, ibland kom det som från alla håll på samma gång. Ibland har det varit små, små flingor, ibland har det stora lapphandskar.
Ibland har dom fallit sakta och ibland har de kommit i full fart. Men allt det där kan sammanfattas men en enda mening: Attans vad det har storsnöat, hela helgen.

Nå men vi hade inga skottaråtaganden, förutom runt Inga-Lills bil och utanför dörren.

Dessutom är vi förbaskat bra på att äta gott när vi är tillsammans också:

Få se nu, var var jag. Jo umgås.

Jag kom upp med bussen lagom till middagen.

Inga-Lill bjöd ut mej på fredagkväll. En födelsedagspresent. (Jag fick en väldigt fin ljusstake också, ni ska få se när jag plockat fram den.)

Oxfiléspett med potatisgratäng och rostade rotsaker.
Men Rolles restaurang, de kan verkligen det här med god mat. Mmmmmm.




Tanken var att kvällen skulle avslutas med en Mojito. Det är goa grejer det.

Men efter vi ätit klar så satt vi och väntade på att plats i magen skulle infinna sig för den goda drinken.... Blev aldrig plats. Till sist så struntade vi i drinken och tog oss en härlig promenad i snöstormen hem till Inga-Lill.
När vi kommit dit så hade det blivit plats i magen för en kaffe och en liten Baileys.

Sen blev det några varv stickade och några rejäla tag med pratet så var det sängen som hägrade.


Lördagen. Ja då var det det här med vädret: snöade. 
Planerna: Besöka en stängd hembygdsgård.
Jag men då gjorde vi lite annat: Besökte Varuhuset och Dollar. Arvidsjaurs Dollarstore är det mest välstädade, ordningsamt välordnade, luftiga Dollar jag har skådat. 
Vi hann även med ett par andra ställen för att göra av med lite pengar på. 

Efter shoppingturen så begav jag och Kero oss på upptäcktsfärd i Arvidsjaur. Det är alltid lika spännande och se om jag hittar hem sedan jag irrat och virrat runt på dessa villaområden, men se även den här gången kom jag rätt.



Inga-Lill hade under tiden tillverkat himla goa Semlor. Anna, Robin och Levis kom också på semmelkalas. Eller egentligen var det mest Anna. Grabbarna kröp upp i fåtöljen och slocknade med ett poff, bägge två. 
Till saken hör att de just avslutat ett besök på badhuset. Det kan ju knäcka även den bäste. Men i allafall fick jag och Inga-Lill rå om Anna en stund.



Lördagskväll så lagade Inga-Lill en väldigt god ugns-lax med pressad potatis. Till det blev det spetspaprika med en god grönsaksröra i.



Väldigt gott.


Naturligtvis blev det ett glas vitt vin till det. Om jag nu kommer ihåg att jag ska köpa det någon gång så blir det som vanligt, att jag hinner glömma bort vad det hette. Men än så länge vet jag att det hette Gris i andra namn och var väldigt gott.

Efter den goda middagen så blev det återigen en trevlig hund-rastar-promenad. I snöstormen, men vad gör det bara man har bra kläder, å det hade vi.



Kaffet, en Baileys, och glass med varma hjortron blev det efter promenaden.

Sen rev vi bort dukar och annat som var i vägen för då var det dags för kortspel.
Spela kort höll vi på med till ögonlocken sa stopp. Då hade kvällen för länge sedan övergått i natt.

Det var nästan som i fornstora dar, när vi var yngre kunde vi sitta upp en hel natt och spela kort. Men som sagt åldern börjar ta ut sin rätt. 

Klart att vi minns ännu när vi efter en lyckad natts kortspel var på väg till sängs och då vi mötte våra lagvigda när de var på väg upp ur sängarna för att bege sig iväg på jakt eller fiske eller nåt sånt. Men det var bra länge sedan.

Idag så blev det sticken i händerna och en massa snack. Sedan var helgen över och jag tog bussen hem. 

Skojigt att se Kenneth igen, Han hade tydligen mest bara skottat i helgen, sägen han. Jag tror honom för även här i Vändträsk har det snöat hela helgen. 

Nu kan det nog passa att jag slutar att skriva och borstar tänderna, tar en näve med nattmedicin och gör ett skutt upp i sängen. Ska följa med Kenneth in till stan i morgon. Jag ska på ögon på lasarettet för att göra en årlig ögonbotten-besiktning.

Ha det gott alla.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar