onsdag 10 februari 2016

Bokbussen och mera presenter

Onsdag, ledig, hemma.
Just avklarat en date med bokbussen. Så efterlängtad, så uppskattad denna orangefärgade stora buss är. För att inte tala om Mats och Ulrica, bokbussens duktiga matte och husse.


Så nu är min bokhylla fylld med allt möjligt. 

- Skojiga romaner, spännande deckare, historiska berättelser. 

Den här gången hade jag gjort en lååång önskelista på massa faktaböcker: 

- Det är böcker som handlar om vilka äppelträd som är så tåliga att de går att odla här. 
- Hur gör man praktiskt och smart får sig en grönsaksodling av pallkragar.
- självbiografi.
- Vilka vilda växter är bra mat. Sedan tidigare känner jag bara till bär och svamp men nu kanske jag lär mej mera saker.
- Inredning. Både design och sånt man kan göra själv.
- Boken om Kjell Johansson, han är en rikskändis i Pite älvdal. En helikopterförare som kom ner lite fort och snett en gång med sin helikopter. Otaliga är de turister som han flugit upp i fjällvärden genom åren för att inte tala om alla de gånger han varit med och jobbat ihop med Samerna. som sagt en riktigt kändis i Arjeplogsfjällen. Den blir skoj att läsa.
- Några böcker att läsa för ett litet barnbarn som kommer då och då.

Ja men ni ser..... Allt möjligt.

Det här med att fylla år.......... Tar inte slut, hela tiden så kommer det mer och mer överraskningar. Igår kväll var det dags igen, På Tjejträffen.


Godisskål med praliner. Precis specialgjord för en Viktväktare med diabetes. Godisarna är nämligen  i glas. Svårt tuggade och garanterat inga kalorier, om jag nu skulle få för mej att provsmaka
Dessutom fick jag en figur som ska sprida lycka med sig. 
Tack, tack snälla ni.

Dessutom hade Lena fixat kvällen till ära Semlor, stora rackare alldeles full med mandelmassa, gädde och florsocker. Vansinnigt goda men som vanligt i det där sällskapet så vill det ju på att urarta med en massa skratt, att äta en stor, god semla med stil och utan att kladda kan ju ge vissa problem.... Ni vet massa fläckar på kläder och florsocker och grädde ända upp i ögonbrynen.
Här är det Lena och Susanne som jobbar på med sina semlor, vi på andra sidan bordet hade redan fått i oss våra så då passade vi på att idka gapskratt när vi såg hur de fick jobba  för att få det mesta i munnen. Vansinnigt roligt.
Men vansinnig gott.

Nä nu ska jag fortsätta med allt jag har på listan. Lika bra att jag får det bortgjort för det är väldigt länge innan jag är hemma någon lång stund igen.

Jaja. Jag ska inge långt men likafullt.
 Det är kurser, ner till Jimmy och ordna en massa papper, bussen på fredag till Inga-Lill i Arvidsjaur, blir borta hela helgen. 
Nästa vecka är det tre hela dagar på Lasarettet, en begravning, en träff om ett jobb jag sökt, och två kvällsmöten. Dessutom hade jag ju tänkt att jag skulle hinna med att jobba också.

 Så att jodå, mycket nu. 
Blir säkert jättebra. 
Bara man tar sak för sak och försöker att krama ur det gottaste av allt.

Ha det gott alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar