söndag 20 december 2015

4:de advent

Hejsan på er.
Söndagsmorgon och idag ska här lagas lite mat.
Både lite mat inför julen och sånt som passar i matlåda.

Med andra ord både älgskav och köttbullar.

I går blev det en rantardag.
Direkt efter att Kenneth varit iväg och trampat, ? skottat ? eller vad det nu är han gör, det handlar om att göra färdbara vägar efter nå skogsvägar för timmerbilar på uppdrag av de som ska avverka i byn, så kastade vi i oss en gröttallrik och begav oss.

Första stoppet blev Jimmys lägenhet i Lillpite. Hade hjälpmedlen från arbetsterapeuten försvunnit?? Jopp.
Så bra.
Visserligen drog även toasitsen, det var den som fanns i lägenheten när Jimmy flyttade in så nu blir det att jaga en ny sits.
Postlådan fylls fortfarande med post så det var passande att vi tömde den också när vi passerade.

Sen for vi till Jimmy. Trevlig pratstund. Dessutom så ordnade vi oss gott fika. Sonen hade en riktigt bra dag. Så det blev massa prat och massa skratt.
Skojigt.


Nästa stopp var hos Svägerskan och svågern. Där  byttes lite julklappar och skvaller. Så roligt att träffas men det är alldeles för sällan. Tycker jag.

Sen hann vi även in hos barnbarnen i Öjebyn. Fick en lekstund. Den här gången var det Kasper som var den som var mer sugen på att umgås. Tala om att det blev en viss strid om ungen. 
Jag vann. Naturligtvis.


Undrar om vi ordnade så han fick orangutang-armar?

Idag är det bara 4 dagar kvar till julafton och dessutom 4:de advent, jösses vad tiden rinner iväg. Alldeles nyss var det 1:a advent och det kände som om det var ocenaner av tid kvar till jul. Nå men tur man inte har lagt ribban så högt att det är massa kvar att fixa.



Nä nu ska jag köra igång med matlagningen.


Ha det gott alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar