fredag 30 november 2018

sista november 2018

Åhh.
Vad jag inte gillar när det regnar på vintermarken.
Svart och glashalt.
Halt, jo du.
Lokaltrafiken är inställd, men jag såg nyss bussen från Länstrafiken försöka få sig en plats på P-fickan här nedan, men det var bara att glida vidare. Det var fullt.
Det är inte sant vad trafiken glider sakta fram. Å jag på första parkett inomhus och tittar..


Själv har jag tillbringat morgonen med att titta på en julfilm. En med Kurt Russel. härlig film, inte lätt för Tomten när det är så får som tror att han finns på riktigt. Klart han finns. Nu har jag då fått lära mej hur alla världens julklappar får plats i den där röda säcken på kälken bakom renarna. Det var ju bra för det var en sån grej som gjorde mej tveksam om det där med Tomten verkligen var sant.


Jag har varit till Inga-Lill i helgen. Eller helg och helg, jag kom upp på söndagskväll och for hem tisdag. Men för oss spelar det ingen roll. Vi gjorde som vi brukar: Räknade det som helg.
Inga-lill med sitt gipsade ben och jag med min opererade handled var som en skönt par. Men med gemensamma krafter så blev det hur bra som helst. Det är ju det som är så gott med vår vänskap, det behöver inte alltid hända nåt kring oss. Vi är så nöjda ändå.

Inga-Lilll har ställt för sig när hon arbetar i köket. En kontorsstol och ett serveringsbord med hjul gör livet mycket lättare.

Mara var inte den som hade något att protestera mot att det blev lite vila då och då. Inte störde hon sig på gipset heller.

Är vi nu konvalescenter så kunde vi kosta på oss lite lyx. Blev en lunch på Hotell Laponia. Satt som en smäck.

Vi inhandlande var sin Julis-kalender också. Det är ju en höjdar-kalender om ni har missat den. Den har funnit i många år, bara ett år upplever jag att den gjorde en dykning i kvalitet. Annars är den toppen. Blir du nyfiken och vill se. Välkommen till mej och titta.

Spelade kort, va?? Är det möjligt. Brukar vi spela kort?
Numera är det inte som när vi var unga. Då spelade vi lätt hela natten. Ögonen sved och när vi gick och la oss klev männen och barnen upp. 
Det var tider det. Nu ger vi upp lagom till midnatt.

Inga-Lill hade en julkopp åt mej. Gillar allt som är rött denna årstid.


Den dagen jag fick ta bort stygnen så kände jag mej så fin så det fick bli en julklippning också. Det var väl inte så långt men otroligt risigt. Men nu är det lätt att ta hand om igen.

Privata hemtjänsten kom förbi här i veckan och fixade lite. Stege till sotaren och middag till oss.. Jag älskar verkligen Lindas Lasagne. Den är inte så himla kladdig, nä alldeles perfekt.


Den här skylten har jag passerat några gånger. Jag blir lika glad varje gång jag ser den.


Jag har testat att sticka lite. Tänk va lite det behövs för att ge guldkant på livet. 

Det går bara att sticka korta stunder men så himla skojigt och för mej är det verkligen terapi.

Förra helgen fick jag besök av Vilja, ja också av pappa Kent. Det blev en massa pysslande och ätande både ute vid elden och köttsoppa i Grannbyn, Alträsk. 


Nä men om jag skulle fixa mej lite förmiddagsfika innan jag sätter igång med dagen på allvar.

Måste bara kolla....... 

Nähä ingen sandbil har passerat. P-fickan är fortfarande full med stora fordon.


Ha det gott alla. Nästa gång jag skriver är det december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar