tisdag 6 november 2018

Alla helgons helg.

Tänkte att jag skulle börja med att beskriva hur det känns att köra bil den här årstiden.
Först hade vi vinter med nära 3 dm med snö, sedan kom regnet och blidan och gjorde allt till ett glashalt underlag. Vi har ju snöskottare som är otroliga proffs, men vädret kan de inte göra nåt åt............
Nä men så tradigt det här blev. Nu skiter vi i det, En bild säger mer än ord. Det här ett kort som är tagit för prick för ett år sedan. Samma, samma som då.
Halt och knöligt som attans.

Kutryggig och våldsamt fokuserad på att hålla alla benen neråt och i rätt position.
Jämför gärna med den pigga och alerta hållningen för några dagar sedan då vi tog en promenad utan halka. Lite mycket snö men Mara fick ju bara ta i lite mer för att ta sig fram. Men hela hon lyser av glädje. 



Alldeles nyss har vi tagit oss genom Halloween och Alla helgons helgen. Lugnt och stilla blev det här. Inte ett enda "bus eller godis", tur jag offrar mej och äter upp godiset.
Alla ljusen på minneslunden på gravplatsen är ju alltid väldigt stämningsfullt och väldigt framkallande av många olika känslor... 
Nu något lättare att tänka positivt om de som inte är här, allt skojigt vi varit med om, inte bara en stor svart saknad.
Den där svarta finns där också, lika kvävande som tidigare men sitter inte i lika länge.

 Mina underbara barnbarn fick jag chans att träffa en stund. Dagen efter Halloween-partyt de varit på, de verkade inte så medtagna.
Elis blåser liv i elden så vi fick oss lite lunch. Gammal gosse. Sedan han fick glasögon blev han ännu äldre. Dessutom är han klok, vansinnigt klok.... Farmors gener...


Kasper måste hålla lite koll på vad som händer i brasan, vad hjälper det att jag manade att han skulle titta i kameran. Att han vände ansiktet mot mej och log fick vara nog, tyckte han. 

Vilja var också där. Hon hanterade kniven så hon fick stå några steg åt sidan med hon knivades. Att hon varit på party dagen innan syns fortfarande kring ögonen. Men har man en pappa som är målare så sätter han ju inte dit nåt som smetas bort över en natt. Kvalitet på målan ska det vara. 

Jag kom mej för att baka mjukbröd i helgen. Grattis, grattis. Att baka är inte min grej men de blev helt okej. Rent så jag kan tänka mej att göra det fler gånger.

Jag har provat på det här med att träna på lokal. Lite spännande är det ju trots allt. 
Gäller att inte ta ut sig riktigt. Vill ju inte få ont. Ja att få träningsvärk är ju inte det jag tänker på då, utan smärta som sitter som ett kniv i ryggen och inte går över.


Saknar jag nåt inför julens pyntande? 
Men säkert inte det. Sedan säkert 30 år tillbaka har jag för mycket. Trots att jag sålt och skänkt bort så är det för mycket. 
Men så paff jag blev när jag såg denna fina gran. Den bara måste jag ha. Tänk man lär sig nåt nytt varje dag. Jag har inte allt julpynt som jag behöver.
Men nu har jag allt.

Min Inga-Lill har tagit opererat sig. Någon typ av skönhetsoperation. Tror att det var att lyfta ögonlocken. Jag är så glad för hennes skull att det äntligen är gjort. Nu blir det bara hålla alla tummar att hon snabbt blir pigg och får börja träna och se om det blev bra...... Hur gör man för att träna ögonlocken??? Ja men just det, flirta. Bara kör igång att blinka åt allt karlfolk du ser.
Kram på dej lilla konvalescenten. 

Nä men nu ska nog jag och Mara få oss lite middag och sedan bär det iväg på tjejträffen. Inte klokt vad flera kvinnor som blir helt till sig över att min lilla prinsessa följer.
Min lilla prinsessa gillar uppmärksamheten. 

Ha det gott alla.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar