tisdag 20 november 2018

God morgon

Känns som det blir en vecka med lite, lite sömn om det ska börja redan.
Den här natten blev det revelj väldigt tidigt. Det går ju att ligga kvar en stund i sängen efter jag vaknat men inte länge.
Min hjärna sätter igång och skapar direkt jag vaknar.
Den här morgonen låg jag ändå  länge för att vara mej och klurade på hur man gör pyssel som är inspirerat av Harry Potters värld.
Trollstavar, kvastar, flygande ljus å sånt.
Men till sist var jag ju bara tvungen att kliva upp och göra upp eld och koka kaffe.
Jag saknar den som förr alltid såg till att kaffet luktade frestande, det fanns en färdig macka och det var varmt och gott i köket när jag klev upp.

Jaja, jag är inte så dum jag heller att ordna mysigt för mej. 
Det som inte syns är att Kent har varit hit och ordnat så jag har fått ett himmelskt ljud i min dator- så nu strömmar min julmusik från Spotify.
Riktigt mysigt.
När man nu sitter vaken en natt kan man ju se till att räkningarna blev betalda, så då är det gjort. Då blev det ju nå nyttigt gjort, det är som svårt att sysselsätta sig med nåt vettigt så här på natten. Kan det vara för att jag är rädd att störa grannarna ??? ☺☺

Jo det här med att att det blir lite sova i veckan. Det är ju dags för droppet av helvetes-kortisonet i veckan. Redan natten innan (natten mot onsdag) brukar jag ju sluta sova. Det kan inte vara för annat än att jag så väl behöver sova den natten för sen blir det några nätter då jag är så kortisonhög att det inte är en chans att jag sover. Å nu då. opererat handen så jag kan inte ens tillbringa nätterna med att sticka. Vad gör man då???
Hmmm???
I helgen intogs mitt kök av pysselsugna människor. Själv blev jag den inaktive betraktaren, nå det ska ju var första gången någon gång det också. 
Kolla så smart Linda var då hon skulle bära in granris. Skottkärra in till köksbordet, absolut perfekt.


Vi började med att äta lunch tillsammans, risgrynsgröt, macka med nyss griljerad skinka. Ska det vara så ska det var all in.

Till efterrätt blev det Café Rävastens underbara saffranssemla. Den ser lite tilltufsad ut men det var för att jag redan tagit första tuggan, på baksidan av semlan, så det är mina fingeravtryck som syns i grädden. 
Så himla god liten rackare. Men vad skrev jag nu??? Vad då liten?? Lena bakar väl aldrig nåt litet. Stor ska det vara.

En bild på Lindas färdiga kransar.  Riktigt pampig, julig entré om du fråga mej.

I helgen har jag även hunnit med ett fika på Retro Caféet tillsammans med mycket trevlig. ny bekanskap. Timmarna bara rann iväg. 

Det här hjärtat sitter på toaletten där på Retro Café.

Som avslutning på helgen fick jag följa med på hockey.. Ringströms som agerar som chaufför hämtade mej.  Hela hallen var knökfull med publik. Tyvärr förlorade Boden i förlängningen  men det blev en spännande match.


 Kolla vilket fint träd jag fått av Ringströms. Att man kommer med en blomma till någon som är sjuk har jag hört, men jag fick ett helt träd. Det blev så himla fint. Har länge suktat efter ett sånt träd. Nu har jag ett.


I kväll kommer Kent med bilen, nu tänker jag testa om jag kan köra bil. De flesta rörelserna känns otäckt mycket ännu men om jag är försiktig kanske jag kan både starta bilen, blinka och växla med min högra hand.Det vore som skoj om jag tog mej på Tjejträffen ikväll och framför allt att jag tar mej till Sunderbyns sjukhus onsdag och torsdag.. 
Tvivlar på att jag får droppet utkört till Vändträsk.

Nä nu har väl grannarna vaknat så jag kan göra dag. Börja kanske med att väcka hunden... Eller så kryper jag ner i sängen till henne en stund. Sovande Mara är mysig att dra in under täcket. Hon känns som en värmedyna. 

Ha det gott alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar