lördag 11 juni 2016

Knott och mygg. Nystädat mygghus.

Men det var det jäkligaste vad knott.

Tänk att man tänker varje år att:
-Det är garanterat det värsta jag varit med om. '
Men jag är lur om att det är precis som det brukar. Dessutom behöver man ju inte vara överraskad. De kommer varje år. Man är väl inte van än. Men de är inte välkomna, inte på en fläck.

Jag och Kenneth har haft massor med grejor att göra ute idag. varje gång vi har träffats har den ena frågat: Har du gjort illa dej?
För varenda gång så har någon av oss haft blod rinnande. Är det inte i pannan, eller armbågen så är det vid örsnibbarna.
Inte bara vi som drabbats av blodvite. Även Mara har haft det jobbigt. Trots att hon inte fått vara ute så där väldigt mycket så är hon likaväl sårig i ljumskarna.
Bett på bett.
Sabla knott. I år är det nog särskilt mycket !! ? !! ?

Kenneth har haft fokus på att klippa gräs, först med grästrimmern sen med gräsklippare...... Vi måste kanske snart tänka om, det kan inte vara nödvändigt att klippa allt.
Man kanske inte behöver klippa hela gårdsplan, man kanske inte behöver klippa så mycket, så långt ut åt alla håll.
Men det är klart att nog är det fint när allt är så där härligt öppet. Skulle tro att allt klippande har lockat fram ännu mera knott.

Jag har sommarstädat mygghuset.
Underbaraste plats för mej som varken gillar mygg, knott eller massa värme.


Hela familjen samlade för en avkopplande stund med kaffe och Marie-kex. Somrigt. Eftermiddagskaffe i ett nystädat mygghus. Nu känns det, nu är det sommar.
Bör det ju vara om man tänker på alla knotten som anfaller så fort man går ut.

Putsat fönster, har jag också fått ihop idag. Behövligt kan jag berätta. Skojigt för det märktes skillnad. Skillnaden var så stor så man nästan funderar på att ta på sig solskyddsfaktors-kräm fast man är inne. 

Operation flytta pallkragar har påbörjats idag. Kommer att bli jättefint. Men det blev inte klart, orken pep iväg någon annan stans efter middag. Bort, puts väck.

Sill, potatis och kokta ägg. Ja men ni hör va. Här är vi i stämning för sommar. 

Gjorde nyss ett avbrott i skrivandet. Kenneth ville bli klippt. Naturligtvis så sker sånt på altan.... De är ju sommar för tusan. 
Nu kan jag då rapportera att nu har även mygg-boomen kommit. Nu är det både knott och mygg ute. Vilken tur att man inte är på skogs-exkursion en sån här kväll. Hurves. Vad ettriga små och många flygfän.

I en stuga nere vid sjön är det kalas ikväll. Lena och Staffan firar sin 50 års-dag, tillsammans. De är många där har vi kunnat förstå av alla bilar som kört ner. Tur det är många så de kan dela rättvist alla flygfän mellan sig.
Grattis på er.

Blev ett litet uppehåll här i bloggandet.

Calle och Doris kom och hämtade sin båt från vinterförvaringen..... Tur var ju det så man fick sig lite kaffe.
Som sagt, nu är det sommar. Dags att sjösätta.

Nu tror jag att jag ska krypa upp i soffhörnet och virka en mormorsruta. Eller två.

Ha det gott alla.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar