tisdag 14 juni 2016

Blommor, folkrace och vårt mygghus

Så ja, nu har myggen och knotten jagat in oss. Det blev inte mer ogräsryckande än så här.

Det är nu jag ska bestämma om inlägget ska handla om gnäll över flyfäna eller om jag ska skita i att gnälla........???!!!

Funderat klart..... Blir inget gnäll.

Jag plockade en bukett häromdan. Bara en liten bukett med det som växte just där jag stod.
När jag fått den i en vas på bordet så blev jag stående en lång stund och bara förundrades..... Så enkel, vilka färger, vilken känsla.

Kolla den här bilden då........ Den har Inga-Lill tagit i Jäkna. Tala om skönhet. Ända hit känner jag lukten. Underbara Liljekonvaljer.


Vi ska nog var glad år den här kylan som svepte in över oss för en vecka sedan. Det gör ju att vi kan njuta av blomningen mycket längre än om det var sommarvärme.

Mina äppelträd blommar som galna ännu. De började blomma kring 1 juni och fortfarande är det massor med blommor. Till glädje för mej som går omkring, tittar, förundras och sniffar in dofterna. Jag tror att jag blir en aning hög av känslan.
Endorfiner....... Ingen aning vad endorfiner är men det kan vara det som gör att  jag känner så här, måste nog googla sen för att kolla om ordet passar in.

I helgen var vi till Kalix på Folkrace.
Kent bil tog sig runt ett heat, underprotest, nåt var väldigt fel.
Det var inte så att det var en överraskning, redan när han lastade av så hördes det att nåt blitt fel. Kolla vad gott om intresserade som kan samlas runt en bil som låter illa. Ser ni att det till och med ligger en kille mitt i alltihop. Han har en orange rygg.


Kent den stackaren har det inte lätt den här säsongen. Allt på bilen racklar, i en aldrig sinande ström. Medan han håller på att fixa ett fel så är det nåt annat som står på kö att gå sönder eller jäklas på nåt sätt.
Gudarns va trött jag skulle vara på eländet om det jag var jag som hade det så där. Men nu är det inte jag utan en i familjen som består av ett stooort tålamod när det gäller felsök och skruva.
Måtte han inte ge upp, för helt klart förgyller han Folkrace-tävlingarna som vi gärna far och kollar på.

Hihi, kolla Mara vilken tur att vi gav upp och gick in,för nu kommer det en häftig skur. Mysig när man sitter inne och kikar genom fönstret.

Några härliga bilder från vårt älskade mygghus.
Hur underbart som helst




Ser inte fel ut eller hur?? 
I går kväll så röck vi  på oss jackorna och gick ut. som ni ser, jag med en stickning i handen. Det var dramatik i antågande. åska rullade in och vi väntade oss ett vacker skådespel. Nu blev det inte så det bara mullrade några gånger sen försvann alltihop. Nå men vi hade det inte illa där vi satt.

Himla mysigt.

Nu blir det lunch hos mej.

Ha det gott alla.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar