måndag 4 februari 2013

Tänk positivt


Fick denna disktrasa av Sara i julklapp. Kommer nog aldrig att användas. Den pryder sin plats på kylskåpet. Vet inte om den har med positivt tänkande att göra, men det är ett ordspråk som både jag och Sara gillar.

Det är ju ofta det kommer saker mellan som gör att det är svårt med fokus på den positiva.
Ta min historia från denna morgon till exempel.
Gjorde ett fynd på retur-ide förra veckan. En låda med tre pussel, tre olika storlekar, ruskigt billigt Dessutom så när jag kom till kassan så var det halva priset på alla pussel just den dagen. Halva priset: 12.50 blev det.
Väldigt nöjd skulle jag öppna lådan nu på morgonen. Ops........ Ett pussel låg löst i lådan. Ett pussel låg i en påse som var öppen (väldigt lite bitar kvar i den påsen. Men ett pussel var i en oöppnad påse.  Hmmmmm. Ett litet åskmoln dök upp i min skalle. Nå men det löste jag snabb. Jag börjar med den oöppnade påsen. Ut med alla bitarna på bordet och började vända på bitarna.
Började lite smått att som jag alltid börjar med pussel: Se ut något som skiljer sig från mängden och börja bygga där..... !!!!????!!!!???
På bilden är det en sommarbild med en liten kyrka långt bak. En brusande större bäck med en gångbro i främre delen.
På mina bitar är det mest bitar med snö på, Även en kyrka men inte samma kyrka som på bilden, gångbron kanske är samma men på asken ligger den inbäddat i grönt, mina bitar är med vit bakgrund ?????
Kolla, här ser ni vänstra nedre hörnet både på mina pusselbitar och på motivet på lådan.

Det blev då jag surnade till.
Säkert 30 minuter av mitt liv använde jag till att vara sur.
Men se då började poletterna falla ner:
Ploing, polett nummer ett.
-När jag lägger pussel så ska det få ta tid. Annars får jag både gam-nacke och ont i axlarna av allt hängande över bordet. Gäller att inte sitta så länge varje gång. Alltså var ju planen från början att inte stressa med pusselbyggandet
Ploing, polett nummer två.
-Jag är ju en fena på att lägga pussel, klart att jag kan bygga utan att ha en bild att kika på.
Ploing, polett nummer tre.
-Kan väl inte vara något större problem att ha två pussel ihopblandat. Klart mycket svårare än att bygga på vanligt sätt. Men som sagt jag är ju bra på pussel.
Så, då var jag på mycket bättre humör.

Här kommer det en kavalkad av bilder från i helgen när Elis, Kasper och Sara var här.
Börjar med en bild på Elis när han jagar Angry birds eller nåt sånt och en bild på mamman. (Hon med disktrasan)

Sen kommer en kavalkad på Kasper. Både från då han skulle väckas efter att ha sovit middag. En otrevlig historia eftersom han inte fixar det här med att vakna som andra. Han bara somnar om igen och igen.
Sen bild från efter han åkte på magsjuka och bara kräktes och kräktes. Men här ligger han nerbäddad skönt i sängen magsjukan på väg att ge sig och han är alldeles nyduschad.



 Avslutar alltihop med en bild på tulpanerna jag fått av Anna.
Hopp om att våren är på ingång eller hur?

Ha det gott alla

2 kommentarer:

  1. Hur går det med pusslet?? :) Har du testat Wasgij? Det är liksom inte ens det på bilden man ska bygga, utan det som händer där om 30 år, eller en minut, eller vad de på bilden ser :) Jätteskoj :) Kram//E³

    SvaraRadera
  2. Hejsan.
    Jamen ett sånt pussel har jag sett hos Calle och Doris. Ganska häftigt.

    SvaraRadera