onsdag 27 februari 2013

Igår en dundersol, men inte idag

Nu är det länge sedan jag skrev.
Men nu är jag här igen.

Igår var det supervarmt ute. Tror att det var någon typ av värmerekord. Alltså kan ni tänka er, nästan 10 grader varmt och en stoooor sol. Gissa om någon tog ut fåtöljen och en god bok på altanen och njöt.
Men idag är det grå, grå, grå.

Ska lägga in lite bilder från helgen.
Börjar med en bild på de hemmagjorda hamburgarna: Tala om att det smakar gott, gott kött inte kött-substitut.

 En bild från helgköket: Inte stort men innehållsrikt. Av klädseln så ser ni att det inte var nå varmt alls.

 En bild på hur en inbjudande myshörna ser ut så här på vårvintern. Ett renskinn, en apelsin och en god bok det kan ju göra mej helt salig.

 Här kommer vedleverantören

 Här sitter Bonzo och Jazzo och undrar: om nu Kenneth ska koka kaffe, vad blir det till?

 Mamma Sara värmer sig med en kopp varmt te medan Kasper funderar på vad han ska göra härnäst.

 Elis ska iväg på fågeljakt. Men det är ju något besvärligt för när han skjutit sina två skott måste han ju och få lite hjälp av pappan

 Nå men det är ingen fara. Pappa Jimmy vet ju hur man gör så geväret blir omladdat.

 Här har härliga Sara bestämt sig för att hon har frusigt klart. Den tjejen är nog lyckligast när hon får suga i ett rejält jobb. Här är det besvärande isbildning ytterst på taket som vi så gärna blir av med.
 Jimmy står under och är trafikvakt........ Inga ungar och inga hundar vill vi ha under de stora iskakorna som Sara får lös.

Senare på kvällen ser det ut så här över altanen. Säkert ett utstick på 120 cm. Vi bara satt och höll i oss inför när det skulle komma.
 Skablang......... Där kom det.
Insnöad.


 Jag och Bonzo sitter på altanen och funderar hur vi ska göra nu. Snön väger ju hur mycket som helst men det gäller att börja skotta för på taket ligger det minst lika mycket kvar. Lysena bakom drivan är Kenneth med sin traktor.
Lycka är att ha en traktor. Kenneth kunde skotta bort snön nedanför altanen så vi fick någonstans att skotta snön.
Det gick bra, på en liten stund...... Eller liten och liten. På en stund var allt borta och under kvällen kom det 3 till lika stora drivor men det kändes skönt att hinna skotta bort mellan rasen.

Nu ska jag nog gå ut i det gråa vädret. Blir kanske en walkabout och se om det är något bär i skoterspåren . Bonzo och gillar ju skogspromenader så då ska vi nog glädja varandra med en promenad.


Å du E, har inte lyckats träffa din dotter ännu. Vete rackarn var mormor och morfar drar iväg med ungen. Dom är då aldrig där vi tror i allafall.

Ha det gott alla.

1 kommentar:

  1. Gud vad det ser härligt ut!! Här är det sol idag, men igår kändes det som Östberlin 1987... inte för att jag var där, men man har ju sett bilder..
    Jadu, jag hör inte av henne så ofta heller, men jag förutsätter att de har det bra, var de nu än är och flänger. Krumeluren är en upphöjd 3a :)
    Kram//E³

    SvaraRadera