måndag 18 mars 2019

Boden hockey och snö, mycket snö

Hmmm.
Det blir en konst att inte bara skriva om snön nu..
Men en gör så gott en kan.
Jag börjar med hockeyn i fredags. Det var en sån där bara-så-lyckad-kväll.
Det var ett sådant tryck i ishallen redan när vi kom en dryg halvtimme innan nedsläpp. Kön till Puben var gigantisk, tur man inte var där för att få sig en öl... Redstorm, var i full gång när vi kom. De höll fortfarande på en halvtimme efter matchens slut när vi gick därifrån.  Minns med fasa för några år sedan då hejarklacken var nere för räkning. Men nu är det helt annars. Härliga underbara hejarklack.


 Undrar om jag kan lägga in en filmsnutt så nu får ett smakprov på hur Redstorm lät. Testar. Tänk att sjunga och klappa i händerna i så många timmar i sträck, med rejäl inlevelse. Underbart.



Vi var nog lite övertaggade både på plan och på läktare innan matchen gick igång. 
Den här bilden la Linda upp på sitt instagram. 


Både spelar och publik gjorde sitt till för att skapa en superkväll. Å vi lyckades .....  Spelarna vann sin match och vi andra slutade inte stötta och heja. Heja heja.

Det är nu jag skriver om snö......
Att det kommit en massa snö sista veckan är ju bekant skulle jag tro. massor alltså.
Den här synen mötte mej när jag kom hem efter hockeymatchen på fredagskväll..  Mitt hus är där under allt det där vita.

Trappen in var tack och lov inte drabbad så vi tog oss upp på altanen. Från insidan såg det ut så här. Häftigt eller hur?

Min plan var nog att låta det vara å se om det eventuellt bågnade ännu mer så det kanske skulle hamna på gården så småningom. 
Det var inte Linda, Vilja och Saras plan. De var bara tvungen att se vad som händer om man petar...

Först så gjordes det ett litet hål för att anordna lite utsikt, men sen gick de lös med spadar och skyfflar. De arbetade hårt så det är klart att de fick fram altanen.


Inne var det lugnt. Elis och Bonzo tog igen sig i fåtöljen. Men naturligtvis så var de också tvungen ut och leka i snön ett tag.

Hallå Monika !!! Jag tror jag har hittat grillplatsen. Jag gör ett försök och ser om jag får fram den så vi kan dricka eftermiddagskaffet ute. Det var Sara som ropade. Jodu, lycka till tänkte jag. Jag ser den också men det den ligger lite djupt.

På baksidan så var det den nya generationen som var på plats för att skotta ner snö från min stuga. Det känns inte så länge sedan det var Jimmy, Sara, Kent och Linda som ordnade sånt.


Kasper sitter högst upp och konstaterar att än är det en stund innan all snö är borta.

Själv kände jag mej som en utomordentlig bra arbetsledare.


Linda gnetade på för att jag skulle få utsikt från mitt hus.  Styvt arbete, men inte är hon den som ger sig i första taget.

Sara hade kämpat så vi fick lite eftermiddagskaffe vid elden..... Eller hur säger man för det var bara jag som drack kaffe? Sara och Linda drack te och barnen drog i sej en festis. Alltså jag är äldst så jag bestämmer.... Eftermiddagskaffe.

Tänk va man mår bra vid grillplatsen. Ren och skär njutning. Dessutom hade jag ju toppen-sällskap. Kan inte bli fel då. 

Ta en bild på mej och Elis så tar jag en bild på dej Linda..



Kolla här då .... Vi har hittat en hammock under all snö. Bravo barn.


Den trevliga lördagen tog slut och snöskottarna for hem till sig själva.
Alla utom Vilja som blev kvar för att slappa och slö tillsammans med mej framför tv med en stickning.


När jag och Mara skulle ut för söndagsmorgonens första pinkrunda så såg det återigen ut så här. Men nu har jag bestämt mej, att efter att ha flyttat blocken så vi har en smal stig över altanen, så får det bli så här resten av vintern. 

Utsikten genom fönstren får också vara så här nu till vår herre fixar snösmältning.



Tur jag har utsikt genom nåt fönster så jag kan se vad det är för väder. Dessutom ser jag ju om det är dag eller natt. 


Sara beställde sockar av mej. Så himla roligt att sticka när man vet att den kommer att användas när den är klar.


I går var jag ju på bio. The favorite. Precis en film i min smak. Queen Anne och människor runt henne där i 1700-talets England. Bra av mej att komma mej iväg, trots hot om eländigt efter vägarna. Snöandet  har ju inte på något sätt fundera på att ge sig ännu.

Redan kl 8 på morgonen satt jag mej vid datorn för att redigera bilder och eventuellt skriva lite blogg.  Nu är klockan snart halv två.... Har kommit lite saker mellan men nu bestämmer jag att avsluta för idag.
Blev ju lite mer än bara snö. Nu ska jag ut och skotta mej ut från altan så jag kan skotta  fram dörrar till Garage och vedhus.

Ha det gott alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar