onsdag 5 oktober 2016

Länge sedan sist.

Men se nu är det länge sedan jag skrev.
Fattar inte var tiden tar vägen....... Nu skojade jag.
Fattar jag visst.  Antingen låter man tiden bara rinna mellan fingrarna utan att få nåt gjort eller så har man häcken full. Inget av sätten är väl dåligt när det gäller hur man använde tiden. Bara man själv vet skillnaden.
Jag har vansinnigt korta kvällar nu. När jag inte fyller den med en massa, alltså. Finns ingen tid att sitta framför soffan eller läsa någon bok, nä för jag slocknar så fort jag sätter mej. Pang bara.
Ingen ide att spjärna emot, just nu är det tidiga kvällar som gäller.

Innan jag började skriva så tog jag och läste var jag jag var i livet sist jag skrev i bloggen.
Verkade vara i skogen.
Skulle jag berätta allt som jag varit med om så blir det bara en lång uppradning av  händelse. Inga speciellt rafflande.
Vi gör en kort, kort resumé med bilder..

Älgjakt:





Hade kunnat lägga ut en massa bilder på dö-köttet också. Men det hoppar vi över. Kött har det då blivit under jaktdagarna. Det känns förmöget att få ner det i frysen.
Älgkött och kantareller tillsammans, det är mumma det.

Mer då?. Ju just det.

Vi har varit på Kenneth jobb när det var öppet hus. Vår plan var att få med oss alla barnbarnen men vissa av dom hade annat för sig.
Nå men helt tomhänt blev vi inte:

Den här bilden tog NSD:s fotograf. Hon tog bilden och skrev några ord om oss.



Mycket att se och mycket att smaka på. Det var hamburgare, frukt, skittunga fulla ryggsäckar som man skulle se om man fick upp på ryggen, bullar och kaffe, helikoptrar, varmkorvar, bandvagnar, andra gröna stora maskiner, varma mackor. Vilja hittade ett ställe där det fanns många stora människor som bara pockade med att hon skulle fylla fickorna med godis. Behöver jag berätta att hon gjorde sig en lov åt det hållet med jämna mellanrum.
Trevlig dag och trevliga människor.
Tack för det.

Party har det varit på mitt jobb.

Skivor till kaffet. 
Mycket folk, nyttig information av kommunalrådet och massa skönsång.
Nice, very nice.

Dessa fina blommor kom en kund med igår. Hon var så glad att det var just vi som hittade hennes förlorade väska.


Den här rosen fotade jag igår förmiddag efter att jag och Mara varit ut på morgonpromenaden. Frost och röd ros, kan inte bli annat än väldigt vackert.
Eller hur?


I köksfönstret har jag en massa gröna chili hängandes på tork. Fick ju en planta av Ulrica i början av sommaren. Men kolla alltså, allt eftersom så blir de först orange och sen bara rödare och rödare.


I går var det kanelbullens dag. 
Jodå jag hann äta två. En på jobbet och en på kvällen på tjejträffen.


Mitt skojiga jobb tar sin beskärda del av orken kan man lätt konstatera utan att överdriva. En ordentlig dos av oro känner vi av. Helt klart så saknas det några medarbetare för att det ska fungera, i går försvann två till. Uppifrån saknas infot om hur man tänkt lösa det här. Det skapar onödig oro och spekulationer.
Tråkigt, hoppas det löser sig snart. För det känns som om det inte håller nå länge att ha det så här.

Annars då? Det har varit lite läkarbesök och tandläkarbesök, promenader i skogen, ätit god mat tillsammans med goa vänner, somnat sittandes så fort jag försökt sätta mej på kvällarna.

Nä men nu måste jag nog ge mej. Mara ska få sin långpromenad innan jag ska hoppa i duschen. 1½ timme kvar till bussen går mot jobbet. 
Blir nog en promenad efter vägen idag.

Ha det gott alla.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar