måndag 17 oktober 2016

Höst ute

Nu gäller det att inte dynga ner sig i onödan.
Finns inte så mycket att välja mellan i min garderob.
Jag har fortfarande inte tagit in vinterkläderna. Fortfarande har jag mest kortbyxor i garderoben. Kortbyxor, linnen och sommarklänningar. Men som sagt snart så, vilken dag som helst nu.
Kanske det blir på onsdag. Då har jag ledig dag. Kanske då.
Men sicken tur att jag var ut och hämtade vinterjacka, täckbyxor och rävmössa och skoterskorna innan älgjakten i lördags.
Lite bister blev det allt. Ändå.



Men med mycket kläder, massa varmt kaffe och en skön brasa blev det en bra dag ändå. Att det så blev en massa dramatik när vi nära på blev omkullsprungen av en älgko gjorde ju inte dagen sämre, nä bara av spänningen blev man ju varm.

På söndag var det samling runt eldplatsen ute på gården. Många människor, många barn, småkallt men riktigt skojigt. Kent som just fyllt år hade gjort en stor härlig tårta full med massa gott och massor av bär, riktigt lyxtårta.
Vi åt även stekt palt och hamburgare. Gott, gott.



Här sitter Bonzo, det lilla energiknippet. Så häftigt vovve, så nyttig för Mara. Att hon surar och morrar lite ibland biter inte på Bonzo, nä för honom leker livet konstant. 
Just det.... På bilden är matte och lill-matte också med.



Kenneth lastade fyr-hjulingsvagnet fullt med barn och begav sig ut i naturen. Det kvittrade och skrattade hela vägen, så vi hörde precis var de var.


Körde fast gjorde de också ett par gånger. Ibland kom de lös själv. En gång fick Linda promenera iväg mot det  kvittrande ljudet i skogen och hjälpa till. På den här bilden hänger Kasper över kanten och ropar kör-instruktioner år farfar..... Lät så här: KÖR FAARFAAR, KÖR BARA. BACKA. TA SATS. KÖÖÖÖR.


Pjoff så kom de över och till sist var de lyckligt tillbaka till fika-bordet.


Som sagt....... En härlig eld gör livet mycket lättare att leva.

Undrar vad Mara egentligen hittade att rulla sig i igår. Efter två bad så luktar hon fortfarande illa. Blä.. 

I går kväll var jag på middag hos Ullis. Det var "sparrisarna vid samma bord" som hade syjunte-träff. Men milde himmel så god mat hon bjöd på.
Vegetarisk mat när den är som allra bäst.


Nä men nu blir det nog inte mer skrivet ikväll. Tror jag ska greppa boken och göra ett skutt upp i sängen.

Ha det gott alla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar