söndag 8 november 2015

Viktväktarna å barnbarn

Hallåj.
Här är jag.
Long time no seen.

Det har som inte funnits lust att skriva. Så då är det ju lika bra att låta bli.
Men idag blev det påfyllt i lustdepån igen.

Farsdag......
Många som firar med uppvaktning och go mat, presenter eller så bara en  saknad och längtans tanke.

Själv så är det stilla och lugnt här idag.
Efter ett par dagar med underkylt regn så är det läge för Kenneth syssla idag. På med kedjorna på traktorn.
Jag har förberett några mål mat på morgonen.
Blev både köttfärssoppa och älgskav. Dessutom har jag förberett en god omelett som det ska vara både kyckling, sparris och annat gott i.

Viktväktarna:
Jomen jodå. Om onsdagen när jag var iväg och vägde mej så var det 2 veckor sedan sist jag varit iväg. På dessa två veckor hade jag gått ner ungefär 2,5 kilo.
Men se det gjorde då inget att det blev ett ordentligt ras, skulle tippa jag tar igen det någon annan vecka. Den här till exempel. Plötsligt kan jag inte låta bli pepparkakor eller bullar. Här tas det ut svängar till både höger och vänster. Nu gäller det att fokusera å  se till att jag kommer upp på banan igen och äter vettiga saker.
I går hade Vilja sitt 5 årskalas. Hon fyller inte än på några dagar men kalas var det igår. I stället för tårta så hade dom satsat på fruktsallad. Det var ju bra för mej............. Om jag låtit bli grädden och glassen som fanns till.

Vilken tur att jag i förväg sagt att jag också ville fiska i fiskdammen. Gäller att hålla sig framme. Barnen fick godis och de vuxna blev utan. Utom jag då:-)




På fredagkväll var vi och hämtade barnbarnen från Öjebyn. Vad blev det för middag??? Plättar med jordgubbssylt, glass och lite jokkmokkskorv som lite salt tilltugg.


Åt jag av det??? Jamen så himla göjdat, klart jag gjorde. Medan jag tillagade plättarna så tänkte jag att jag skulle äta mig en omelett istället. Men tänket räckte inte till handling, nädå det blev exakt samma som det de andra äter.
Var det gott då? Var det värt det?
Absolut. Skulle inte i min vildaste fantasi känna att jag varit lyckligare om jag låtit bli. Men som sagt det var det, så kan jag inte hålla på om jag vill gå ner i vikt.
Fokus nu Monika. Kom igen.

I går när vi vaknade så begav vi oss till skogs. Här skulle sökas en julgran.


Gick alldeles utmärkt. Men vi var ju många att hålla utkik efter just den perfekta granen.

Efter väl utfört värv så blev det en liten eld och alldeles underbart gott att äta till lunch. Korv att grilla, smörgåsar, kexchoklad och pepparkakor. Ja men ni hör alltså. Rena 5-stjärniga menyn.



Som sagt det blev lite arbete också utfört.

Lagom till vi ätit klart kom regnet. Men vad spelade det för roll, då skulle vi bara ta oss hem, byta lite kläder och så iväg på kalaset.

Jag har köpt mej en jultidning. 
Men den är bara helt underbar. Skulle jag få för mej att börja storstäda så här innan jul, eller ännu värre...... Baka. Glöm det.
Allt sånt kommer långt efter allt skojigt som man ger tips om i denna tidningen. En  riktigt höjdpunkt för en pysslare som jag. Blir inte så mycket nyttigt gjort men vansinnigt roligt.


Rekommenderas med det varmaste. Vansinnigt full av skojigt pysslande.

Jag skrev förra gången om sjukdom i familjen. 
Faktat kvarstår. Ett steg framåt ha vi kommit. Nu vet vi vad som fattats. Nu väntar vi bara på besked om vad som ska göras åt det. 

Ha det gott alla.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar