fredag 22 mars 2013

Svamp och dammsugning

Jaha. Jag undrar var jag lagt kameran.............

Det finns inget så hemligt som var jag kan ha stoppat saker så inte mina barnbarn ska hitta grejer.

Nå men strunt i det.
Det blir inga bilder idag i bloggen.
Jag berättar i stället: Jag köpte en plastlåda med jord i för flera veckor sedan. Det stod att det var ett komplett set för att odla champinoner...... Häftigt tyckte jag.
Hem och monterade ihop och vattnade efter instruktionerna som följde med. Sen satt jag mej och väntade......
I förrgår bestämde jag att har det inte kommit nåt till efter påsk då åker allt ut på komposten.
Tydligen så sa jag det högt för nu händer det grejor....... Tre små bruna svamhattar kommer upp ur jorden. Dom skulle vara bruna för jag köpte bruna champinioner.... Hihi så häftigt. Har hunnit dit flera gånger i dag och kollat så dom är kvar.... Kul.

Dagen idag började med att jag sprätte upp ur sängen....... Massor av skojiga saker skulle jag ha för mej..... Ni förstår att ibland är det så att lite som roar. Men idag ska jag och Bonzo börja med hans vårfrisyr. Det är väl i och för sig inget som varken jag eller jycken gillar att göra, men vi gillar resultatet när det är färdigt.
Sen ska här dammsugas. Det är ju inget jag heller gillar men idag känns det lite lustfyllt.
 Jag har nämligen en ny dammsugare och när den skulle invigas så var jag inte nog snabb utan det var Kenneth som tog jungfrufärden runt i huset. Såg väldig skojigt ut för allt skräp följde med utan krus. Det funkade inte med vår förra dammsugare. Den bara levde rövare i ett försök att skrämma dammet in i röret. Fast den var väldigt högljudd så blev det dåligt med resultat. Damm och övrig klöste bara fast i golvet och vägrade bli uppsuget men som sagt nu förväntar jag mej såna underverk.
Dessuton har jag snott runt och samlat ihop lite sånt som jag köpte i tron att jag behövde som sedan aldrig blivit använt. Det ska skänkas bort till Jäckna-fisketävling som går av stapeln i Påsk.
Det är en himla skojig tillställning. Jag brukar mest bli fisklös......... Tror det hände en gång att jag fick en liten, liten fisk. Men det är ju inte därför det är skoj. Det är ju för alla trevliga, glada människor  som är där och som precis som jag inte har fokus på att vinna utan att umgås.

Nå men om jag skulle ta och väcka jycken så vi kan sätta igång.

Ha det gott alla. Å till er som får se solen idag. Njut

2 kommentarer:

  1. Har också brottats med snabeldraken, och med en hand var det en ny utmanande upplevelse. Med ny påse i blev det mycket sitta fast i mattor, jag som knappt har några hade ändå för många ;)

    SvaraRadera
  2. Hur går det med svamparna?? Jag är så nyfiken!!
    Hoppas vi hinner ses :) Kram//E³

    SvaraRadera