onsdag 21 december 2016

Tandläkaren i ottan

Men hur tänkte jag som tackade ja till en tandläkartid klockan 7  på en ledig dag????

Jaja men nu är det gjort och jag är vaken och i full gång.




Mina julblommor känns juliga och fina. Hyacinten doftar ljuvligt. Julrosen är så fin och känns exklusiv där den står. Jag har aldrig haft en tidigare och nu är tanken att jag ska få den att överleva ända till den går att plantera ute..... Tänkte jag. Julstjärnan är också fin, inte många tappade blad där ännu.


Jag fick en sån här ljusstake av Inga-Lill när jag fyllde år. Den är så tacksam för man dekorerar den efter årstid. I den har det funnits penséer, kottar, lingonris ja nu till jul är det då en ljusslinga och röda kulor som gäller.. Jag håller utkik efter kulor i andra färger nu, för efter jul tänkte jag sätta dit kopparfärgade eller orange kulor. Det måste bli fint.

Jag har ju varit på kurs i att göra såna här träd i luffarslöjd. Så himla skojigt men jobbigt för fingrarna. Redan dagen efter var nog min tanke att bygga ett till träd......... Men det tänkte inte fingrarna. Nä de gick som inte att böja. Visserligen var det bara två fingrar som kärvade, alla de andra 8 funkade fullt ut. Men likafullt så insåg jag att jag behövde dessa två, så det blir att avvakta till jag är återställd i nyporna. Men gudarnas va skojigt det var.



Här var jag bara tvungen att ta ett bild efter att Kenneth kommenterat det jag hade på bordet....
'Han sa:
 Tycker du inte att det blir lite för mycket slinga till det lilla trädet???
Jag trodde jag skulle spricka av skratt. Han är inte klok... Trodde han verkligen att de hörde ihop?
Han är som rolig denna man.



Så här skulle det bli.... Tag tog in en julgran igår, inte stor men ändå.... En livs levande som luktar så himla gott,   Det var dit ljusslingan skulle, inte på mitt lilla luffarslöjd-träd. 😄


I veckan har jag hunnit med en kort men naggande god fikasstund med Annica.... Hurra, hurra, hurra... Hon fyller år i veckan.

Denna veckan har vi också haft det enda väder jag riktigt tycker illa om.......
 Regn. När det regnar på den snöklädda marken då blir det himla snorhalt. Inge kul alls. 
Men nu verkar det reda upp sig. 
Nu är det ingen regn och runt nolla. Skönt.


Nä nu ska jag ta tag i dagen. Börjar med mera kaffe.

Ha det gott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar