måndag 12 december 2016

Lampa av hopp här.

I dag har en ny dörr öppnats sig hos Lundgrens.
Kenneth har provat att använda nitroglycerinet flitigare.
Så himla skojigt. Han är mycket mer vaken, man skulle rent av kunna säga att han är pigg. Nåste vara Nitrot. Kenneth har varit ut på promenad fler gånger idag än vad han varit tillsammans tidigare, nästan. Han har både testat att spraya när det drar ihop sig i bröstet och att spraya i förebyggande syfte.
Inga problem. Frånsett att han påstår att det smakar raklödder.
Naturligtvis så är ju inte Kenneth någon annan än han, när det häller att ta det lugnt. Promenera gick ju fint så då fortsätter vi.
Inga problem att dra fram den där stora saken som gör luft, ett ögonblick, kommer just nu inte på vad det heter.
Ehhhh ehhhh.
Just det kompressor.
Inga problem att dra fram kompressorn så vi fick pumpa däcken.

Det lyser just nu en kraftig lampa av hopp här.
Första positiva händelsen sedan Kenneth kom hem från lasarettet.
Känns så himla kul, så himla hoppfullt.

Jag har varit och ätit julbord i fredags. På Röda korset. Väldigt gott.
Några mingelblder.

All den goa maten......... Fel, det här var ju bara det kallskurna. Det kom mera.


Kompisen Benny. Fin i den rutiga skjortan och slipsen.


Maria, P4 och Bengt.


Trevlig kväll. 
Dessutom hade jag sån tur att när jag skulle parkera ute på stan. (parkeringen på Röda korsets var smockfull). Då stod Kicko där och vinkade med armarna som en riktig trafikdirigerare. Hon dirigerade mej till en parkeringsplats med motorvärmarstolpe. Mitt i stan, en fredagseftermiddag, man tror inte det är sant. Men det var det.
Nu tar vi lite mera bilder. Jag kan ge ett förhandstips, Det kommer att handla om mat till stor del.


Men vi börjar med en välkänd bild för de flesta. Jopp, jadå, jag har roat mej hos Tandläkaren.

Men alltså det är då bara konstatera när man väl är där så är det inte så farligt. De är så gulliga, skojfriska och omtänksamma.
Nä tiden från kallelsen och till man är där är jobbig, dessutom när det är dags att betala så kan man ju hålla sig för skratt. Det är ingen billig underhållning.

Här kommer det en bild på en skål soppa. Vi blev bjudna på middag hos Ingrid och Kåre under veckan på en supergod soppa, och fick en doggybag med oss hem. Vi hade en rolig kväll, mycket prat, mycket skratt och massa prat om släkten hit och dit. De är verkligen underbara människor, Ingrid och Kåre. Varma, vänliga, roliga. Den kvällen kommer att sitta som en smäck i hjärtat under lång tid. En varm, skön smäck.
Nå men nu tillbaka till skålen. Bilden är från när jag och Kenneth åt resterna. Bilden la jag ut för servetternas skull. Länge sedan jag sett såna fina julservetter. Jag blev störtkär på en gång. Jag har fått dom av mina fina jobbarkompisar Bengt och Peter.




 Kolla här då. Jag var in i lördags på garnbutiken här i Boden, den som heter Vá qul trollgarnet. En av ägarna fyllde år och blev uppvaktad av en kvinna som gjort henne en tårta. Den var helt underbar, som ett riktigt konstverk. Men tårtan var i högsta grad riktig.
Hoppas den var lika god som den var vacker.


Vilja har varit här och sovit medan päronen var på julbord på ............. Äh jag minns inte. Nå men det var då inte ett sånt julbord som man tar med sig ungen på.

Vilja hade vissa planer på saker som skulle göras, Första av allt skulle hon iväg på barnkalas hos Nadja. Var ju bra då kunde jag vara på garnaffären och julmarknaden bland kyrkstugorna. Sen var det då att slå in paketen som ska under granen på Hotellet, den granen har jag ju skrivit tidigare. Vi skulle skriva julkort, hon visste precis vem hon skulle skicka till. Å så skulle det bakas pepparkakor. Det är säkert 40 år sedan jag iddes bry mej om nåt sånt. Men det var riktigt skoj. Vackrare hade de kunnat bli, men man kan väl inte få allt här i världen. Gott luktade det här hemma också.


Jo just det. Linda och Kent var på julbordet på Western Farm. 
Jag visste att jag skulle komma på vart de var.

Hela dagen har jag haft fredag. 
Kan det för att vi ska ut på festligheter ikväll???
Det blir att intaga ett stycken julbord på gymnasieskolans träningsrestaurang, Restaurangen Viljan. Tillsammans med fina Kicko och Thomas. Blir ingen tyst, tryckt stämning, inga griniga miner, å inte blir det mamma Scans köttbullar, Jag har höga förväntningar på kvällen....

I morgon blir det återbesök för Kenneth på sjukhuset. Sen ska jag iväg och jobba. På kvällen är det tjejträffen.
Blir spännande och se om vi gör sovmorgon i tron att det är lördag i morgon då....💖

Jösses vad jag hålle på och skriver, Undra om någon blev kvar och lästa till slutet.

Men nu ska jag ge mej.

Ha det bra alla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar