fredag 25 mars 2016

Långfredag, våfflor på G, och Kenneth fyller år.

Hej och godmorgon på er.
Å en glad påsk.

Vädret uti Lundgrens är trist idag. Det snöar och är helgrått.
Jag hade en förhoppning att vi skulle göra våfflorna ute vid grillplatsen denna dag........
Men nää.
Blir en aning olustigt om man kommer utan att vara klädd i skoteroverall.
Blir inne i köket i stället, visserligen blir ju våfflorna inte ens hälften så goda.
 Jaja, det får gå ändå...

Ja må du leva, ja må du leva, j må du leva uti hundrade år.....

Kenneth födelsedag inleddes med sång och paket.... Åsså bjöd han mej på kaffe.

Jamen paketet alltså.
Jag gick in på ett av våra exklusiva butiker i förrgår och skulle köpa Kenneth en figur. Med exklusivt så menar jag sånt med märken på grejerna som gör att allt har en skyhög prislapp.
Jag fick en tjej-figur när jag fyllde år och kände att jag gärna ville ha en kille också.


En sån här alltså.
 Så himla fina.
Nå men alltså, paketet.. 
Ett väldigt vackert papper, även det genomsyrades av klass. Men vad som sen hände fattar jag inte hur man tänker när man gör så.
När kvinnan skulle slå in paketet så började paketet spjärna emot, som det blir ibland när man ska göra paket. Dessutom hade hon så liten plats på disken så det kunde inte bli annat än knökigt. 
Jag var enda kunden i affären så det kan ju inte ha varit på grund av stress.
Kartongen som figuren låg i var hård och borde varit lätt att slå in, men se hon fibblade så att paketet så ut som om hon slagit in en kudde...... Utan kartong. Som krona på verket satt hon dit en sån där två dm lång snutt av presentsnöre som hon i förväg krullat........
Så himla fult. 
Nu bryr sig inte Kenneth om sånt. Hade det varit någon annan som skulle få paketet så hade jag varit tvungen att göra om det. 
Så var det med exklusiva butiker.........




I går provade jag och Kenneth en sån här till kaffet. Vi blandade den inte med glass som vi sett på reklamen. Nä vi bara satte is i. Den var riktigt god. 
Lite lik en Baileys.
God, blir nog en likadan ikväll.


Kolla här vilken fin blomma som flyttade till oss i går. Tack snälla Bitte. Den tronar mitt på köksbordet, så himla fin, så himla påsk.

I går ringde Anders från Arbetsförmedlingen. Jag har ju ett sjukvikariat på Röda Korset fram till sista mars. Jag anställs ju med rejält bidrag till arbetsgivaren, bidragsdelen tar en himla tid att få genom.  Hon jag går för har inte lämnat in nåt fortsatt läkarintyg. Enligt de som varit i kontakt med henne så är hon fortfarande sjuk.
 Det hela innebär att tiden är ute för att jag ska kunna fortsätta den 1 april. Känns så himla bittert. Nu när jag äntligen fått jobb, trivs och känner att jag fyller en funktion så gör pappersjobbet att jag missar att få jobba. Dessutom känns det tråkigt att veta att Annelie, min parhäst i kassan blir ensam igen, med allt det innebär med allt jobb som blir liggandes.
Så tråkigt.
Nå men jag har ju min praktikplats på Expansa att gå till på fredag. Det är ju ett underbart ställe men det är ju inte ett riktigt jobb.
Det blir ju spännande att se om det blir nåt mer Röda Korset alls för mej i April. 
Jag hoppas.

Nä men nu tror jag att jag ska klä mej och dricka en påtår.

Ha en bra dag.


Alla kan ju inte ha det riktigt på topp.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar