fredag 18 januari 2013

Ska det vara så svårt????

Varje år är jag supernoga med att få bort all jul på en enda gång. Allt blir ju så mycket lättare om alla grejerna ligger i samma kartonger på samma ställe.
Vilket år ska det bli att jag lyckas??? Ja inte blev det denna gången heller.
Plötsligt i går..... Flera dagar efter jag plockat bort all jul så sitter det ändå två små tomtar kvar högst upp på hallspegeln.
Inte nog med att jag glömt dom........... Jag har sagt hela julen att jag inte tagit fram en enda tomte i år.... Med andra ord:
Jag ljög så det skvätte om det.
Jaja. Nu vet jag vad som kommer att hända med dessa tomtar. Jag kommer att plocka ner dom lägga dom på sekretären i hallen och tänka, jag tar med dom när jag lika ska ut i bagarstugan med nåt annat.
Hur kommer det att sluta? Jo, med att jag blir less på att ha dom liggandes på sekretären, glömd varje gång jag lika går ut i bagarstugan. Så jag kommer att lägga dom på ett fiffigt ställe här inne så jag minns var dom är till nästa jul. Dessutom kommer jag inte ens sakna dom nästa jul.
Kommer jag att hitta dom till näst jul?
Icke sa Nicke, inte en chans.
Kanske skulle kasta bort dom på en gång. Men då ska ni se att jag minns dom....... Var i fridens liljor la jag dom där två tomtarna som satt högst upp på hallspegeln förra året? Jag minns att det var på ett fiffigt ställe!!

Till jag har bestämt hur jag ska göra så sitter tomtarna kvar och håller koll på alla som kommer in och alla som går ut.

Idag blir det att kärra ved. Vi har haft riktigt skitkallt i några dagar. Kaminen har varit välanvänd. Det har inte direkt lockat att gå ut och hämta ved. Inte så länge det räcker det vi redan hämtat in. Nä bara det viktigaste har blivit gjort: Ge fåglarna mat och att hämta in posten. Dessutom har ju Bonzo varit ut på rekordsnabba toabesök.
Men som sagt idag är det bara -11 grader.
Hoppas det blir som dom säger metrologerna  I helgen bara någon enstaka kallgrad. Det skulle vara toppen så man kommer sig ut.

Ha det gott alla.

4 kommentarer:

  1. Kalla dem hustomtar, då klarar du dig hela året! :)
    Kram//E³

    SvaraRadera
  2. Så smart du var då... Vad ska jag göra med duken som plötsligt låg på en pall, snyggt ihopviken och skrövlig av att någon suttit på den. Det är både tomtar och GOD JUL på den?

    SvaraRadera
  3. Bär ut den till rätt ställe på en gång :)
    //E³

    SvaraRadera