söndag 27 januari 2013

Helg med både goa vänner och IKEA

Swosch........

Så var den trevliga helgen slut.
Våra goda vänner från Arvidsjaur kom hit på fredag eftermiddag.
Tillsammans med Linda och hennes familj så njöt vi av fiskburgare, mandelpotatis och citronsås. Gott och trevligt. Vilja var på ett strålande humör, busade och charmade oss allihop.
På lördagmorgon så bar det iväg till IKEA. Listorna var långa både hos oss och hos Hedkvists. Men att vi skulle få grejorna med hem var ju inga problem. Vi körde ju med stor-Forden.. Stor och blå med stor kåpa över flaket, dessutom hade Tommy dagen till ära skaffat takräcke........
Dessutom är jag och Inga-Lill gift med var sin proffsstuvare. Så inga problem......
Vi hade en underbar dag. Att shoppa gick galant både sånt som fanns på listorna och även många improviserade köp.
Trevligt med många fniss åt sura gubbar, vimsiga kvinnor, för att inte tala om den kvinnan som gick omkring och såg ut som ett åskmoln. Tre steg bakom gick en mycket överförfriskad make. Men hur tänker man när man tar med en fyllis på IKEA????
Nåväl vi kunde inte låta bli att fnissa lite.
Lunch ingick förståss....
Så var vi då framme vid kassorna. Gick fint att betala och packa grejorna.
Då återstod bara att hämta ut en bäddsoffa om jag och Kenneth fyndat. Precis sån vi länge behövt inskaffa och vi hade noga kollat längden på paketen så vi skulle få hem grejorna.............. Men chock....... När soffpaketet kom fram så var det lika stort som en hel folkvagnsbubbla. Hoppsan. Hur gör vi nu???
Kenneth och Tommy körde fram den stora Forden...... som plötsligt såg mycket liten ut. Men hur ska detta gå?
 Jag och Inga-Lill förstod ju att det inte skulle gå. Lasten var långt större än bilen....
En stund stod vi tillsammans med alla andra åskådare som också ville se hur karlarna skulle få in allt detta i en enda bil.
Fega som vi var så drog vi iväg till skoaffären. Bakom oss hörde vi röster som kommenderade oss att inte köpa nåt mer, -Det ryms inte.......
Hehe. Det blev skoinköp. Billigt. Roligt med REA.
Tillbaka vid bilen så kunde vi bara konstatera att allt var lastat. Som sagt proffs-stuvare.
Tommys sista kommentar innan vi åkte från IKEA. -Dra inte på nu, för då blir lasten kvar på vägen.
Nå tryggt och säkert körde Kenneth oss hem. När vi kom hem så kunde vi konstatera att hela lasset var kvar. Snabbt in och hämta kamera för att föreviga. Nu syns det ju inte hur det var lastat inne i bilen. Men tro mej: det fanns ingen rörelsemån kvar, inte någonstans....


 Ja du milde vilket lass. Men hem kom vi oss med alla grejor..
Snabbt drack vi oss en kopp kaffe sedan var det bara att försöka knyta lös och sortera.... Det som skulle in till oss och det som skulle vidare till Arvidsjaur.
Linda och Kent kom med Thai-mat. Gott, gott.
 Tänk vad underhållande det kan vara att lyssna på några som försöker tyda monteringsbeskrivningen samtidigt som någon annan gör en solo-insats och monterar lite här och där. Men hela tiden var humöret var på topp. Fast det både blev att bygga och riva och bygga igen. Några timmar senare kunde vi efter många skratt och glada tillrop inviga vår nya soffa.
Tack alla inblandade för hjälpen. Inte minst Vilja som på sitt sätt hjälpte till både att kolla hållbarhet och hjälpa Tommy att hålla.

Gissa om vi är nöjda????
Skulle tro det.
Supernöjda.

Men nu är det söndagkväll.
Tomt och tyst, Hedkvistarna har farit hem till sig. Jimmys gäng som passerade med blixtens hastighet har farit för länge sedan.
Vi har världens bästa soffa. Men det är ett litet aber....... Soffan är ju på rätt  plats på bilden. Men kolla in var TV:n är........... Fel, absolut felplacerad. Nå men det kommer att lösa sig det också vad det lider.

Undrar och Tommy och Inga-Lill har börjat montera något av sina grejer: Bland annat hade dom sänggavel, hylla, skåp till tvättstället och en massa andra festliga grejor som ska monteras.
Nä men just det ja. Tommy skulle ju iväg till Kiruna ikväll och tjänstgöra. Men då tror jag att jag vet vad dom gör till helgen.

Ha det gott alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar