söndag 2 oktober 2011

Inte bara björnbajs..







Igår medan jag satt och skrev om Björnbajset bakom Kjell och Irénes hus så händer det spännande saker under älgjakten.

Jag hade ju varit en sväng förbi jaktkojan där en förbril verksamhet rådde. Där styckades förra helgens älg samtidigt som andra tog hand om dagens älg. Hasse bidrog på sitt sätt. Han for hem och gjorde blodpalt som han skulle bjuda hela gänget på.

Plötsligt så hörs ett ståndskall från andra sidan Hundsjön. Ett meddelande kom från ett gäng björnjägare att hundarna hade en hund inne på Vändträskarnas jaktområde......... Japp de som var minst nyfikna fick stanna kvar och fortsätta med älgarna, resten drog iväg på björnjakt. Micke, jaktledaren i Kenneths jaktlag fick skjuta.

Doris som naturligtvis var uppdaterad precis som jag, kom som en kanon med sin bil och hämtade mej och min kamera. Det var det värsta vad bilar och jägare det var vid jaktkojan när vi passerade. Det var både vårat jaktlag, björnjägare och jägare från angränsande jaklag. Tur att vi visste vart vi skulle...... Ner till "fisket". Där nere var bara Kenneth och Jill väntandes på att båten skulle komma över sjön med jägare och nalle..............

Som ni ser på bilderna så blev det väldigt mycket folk efter det nallen kommit i land.

Det var ingen stor björn........ Vägde kring 75 kilo och var väl ca 3 år. Bonzo var väldigt intresserad och hade nog gärna stått kvar och nosat länge, men det var fler som hade hundar som ville kolla. Å så var det vissa hundar som inte ville kolla alls.... Huvva så äcklig, är ni säker på att den är död?


Ha en bra dag





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar