lördag 4 december 2010

Helt perfekt dag, full av traditioner

Ja jisses vilken härlig dag jag haft.
Började på morgonen när jag slog upp mina ögon, kände att jag var utvilad. Första natten på länge som jag inte vaknat och inte kunnat somna om.
Tittade på klocka läste: 8.32.................Undrar vad klockan är då? Det är sant, det var precis så jag tänkte. Fick titta en god stund innan jag förstog att det är morgon å det med råge.
Fort var ju klockan dax att lösa melodikrysset. Medan vi löste krysset så fixade vi till den stora tomten som ska sitta på mjölkbryggan vid vägen. Den fick en ny väst i år. Den förra hade slutat vara röd. Kenneth gick ner med den så fort vi löst klart. Ska ta ett kort på den någon dag så du får se så fin den är.
Sen bar det iväg till Kjell och Iréne på en härligt årlig tradition........ Lutfisk.......gu så gott det är. Speciellet den vita såsen med all kryddpeppar i. Daimkaka med massor av vaniljsås till efterrätt.
Sen tog nästa årliga tradition vid: Packa grisen. Varje december så beställer vi en halv gris. Den är styckad och klar så det är bara att paketera och frysa in. Å det var precis i dag den levererades
Sen så hade vi två årliga traditioner kvar som också händer i december. Först så var det dax för den "levande sjungande julgranen" i pingstkyrkan. Den är så härlig. Full av härligt julmusik, en fars som alltid har temat jul på något sätt, julevangeliet med alla herdarna, kungarna, stjärnan som lyser så klart, ängeln som uppenbarar sig och allt det där du vet som hör till i stallet i Jerusalem. Dessutom är det en duktig vuxenkör i ett hörn. en enorm kör med barn, pepparkaksgubbar, snögubbar, nissar, luciatåg, musiker å massor mer... Enda minustecknet på hela alltet är att dom tänder lyset medan jag fortfarande grinar av sinnestämningen. Det är så himla stämningsfullt.
Efter det blev det gofika hos grannarna Johannes och Anita. Hon kan baka ska jag berätta. Bara en massa underbart hembakat fika.... Underbart för bakanalfabeteten.
Sedan var det så dax för en mysig promenad hem i mörkret.

Tänk att alla dessa trevliga traditioner skulle hända samma dag.

Hemma nu och mår så bra...

Nu blir det ett glas glögg... Stör mej att jag inte kan få tag på sorten som heter Lucia choklad. Den köper man på systemet. Det är antagligen fler än jag som hört att den är så himla god eftersom jag inte kan få tag på den....

Det får bli en hjortronglögg istället.

Ha det gott alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar