måndag 25 oktober 2010

Måndag förmiddag


Här smider två polare planer på min svärmors balkong.

Jag har haft en bra helg.

Började redan på fredagkväll.

Bortbjuden på middag. För er som har missat det är så är det det skojigaste jag vet. Att bli bortbjuden på mat alltså. Jag brukar ju säga att det inte spelar någon roll vad det bjuds på, gröt går bra, bara den härliga känslan är toppen.

Nu var det här en "riktigt bjudning" med vackert dukat, Trerättersmiddag med olika tilltugg där i mellan.

Ska se om jag kan räkna upp allt som bjöds på; Lamm-salami och hästkorv med en liten Jäger till att börja med. Sedan bjöds det på förrätten: härliga snittar med gravad regnbåge och rökt älgstek å öl. Varmrätten var älgstek, potatis, god sås och både varma och kalla grönskaker till det härligt rött vin. Medan vi väntade på efterrätten som var en supergod blåbärspaj så serverades det härliga ostar. Favoriten blev en gråmöglig sak. Undrar vad den hett? Helt fantastisk. Sedan pressade vi ner kaffe med en kaka till.

Sen var det trevligt snack i salongen. Toppenkväll alltså.

Lördagen gick i lugnets tecken. Jag mest på soffan. Men jag hade trevliga underhållare: Linda och Kent var här. Kent hade varit hygglig att besikta våran bil på morgonen. Vi hade vissa förhinder: Jag kan ju inte köra bil och Kenneth var och jagade. Den dagen blev det också älgkött. Denna gången blev det älg-köttsoppa. Tänk att det är så gott.

En vinglig promenad med jycken blev det också. Att vingla omkring i skogen är obehagligt men vad som är värre är när man ska försöka vingla sig över småbäckar utan att falla just där, det är attans mycket jobbigare. Att få röra på sig i skogen efter så flera veckor i stort sett utan att röra på sig alls är så ljuvligt. Jag kom hem gladare och med rosor på kinderna. Visserligen var jag ordentligt blöt på vissa ställen men det torkade utan problem.

Söndagen tog vi och lastade lite älgkött och ställde kosan ner till Kenneths mamma i Piteå. Vi körde förbi och plockade upp våra barnbarn så dom skulle få träffa gammelfarmor.
Trevligt hade vi där med gott fika.
Hos Jimmy och Sara blev vi sedan på väg hem bjuden på älgfilé och potatisgratäng.
Haha fattar du va häftigt. Två gånger samma helg som jag blir bortbjuden på mat.
Ha det gott alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar