lördag 7 april 2018

Sabla snöras...

Hä blir int alltid som man tänkt.

Min plan för helgen var att vara ute på altanen, njuta i min solstol. Ta fram nya grillen (den gamla är översnöad fortfarande) och laga mej middag på den.
Men när jag kom hem i gårkväll så hade min yta på altanen begränsats ordentligt.


Inte ryms jag, solstolen och min grill här inte. Nä denna helg blir det att skotta. 

Jag måste även klättra bak på huset för där har takraset hakat upp sig. Så där så det är stopp. Snön på backen går i ett med takraset långt upp på taket. Vis av erfarenhet vet jag att det är finurligt om snön kan rasa av. För flera år sedan fick vi en vattenskada i tvättstugan av snö och is som gjorde att det inte kunde rinna av från taket. Vill inte repare igen.
Nå det blir dagens motionspass.



Snöraset igår ställde till det lite extra när det pressade sönder glaset i fönstret i hallen. Men lycka är ju att det finns flera glas i fönstret, den innersta rutan är fortfarande hel. Det blåser inte in och inte behövde jag skotta ut snön från hallen. Det var ju tacknämligt.
Men när man då tycker det är lite synd om  mej så är det bara minnas att det är långt ifrån en katastrof det som händer här...

Tankarna går ju hela tiden till familjen Karlsson. Där är det katastrof och våldsamt tragiskt..
För den som inte vet vem Familjen Karlsson är så kan jag kort säga:
Mjölkbönder som del av ladugårds-taket rasat hos. Mycket döda kreatur, mycket jobb och ohyggliga pengar som går förlorat.
Hjärtat blir så ledsamt vid tanken.

Nä nu ska jag gå ut och skotta en stund.

Ha det gott.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar