måndag 30 april 2018

Idag är det valborgsmässoafton.

Kan ju inte påstå att vädret känns så lockande just nu.
Det snöar friskt med korta avbrott av regnskurar. Svårt att bestämma sig tydligen.
Tur att planen är att fara till Alträsk ikväll och fira Valborgsmässoafton. Där är man ute och köper sig en hamburgare och står ute till man börjar frysa. Då är det bara snabba kliv in i byalokalen. Det är verkligen trevliga och duktiga bybor som ordnar tillställningar som dessa.
Brukar vara välbesökt och riktigt skojigt. Många som pratar samtidigt, lotteriet och ett hav av lyckliga lekfulla ungar. 



Utsikten är inte idag som det brukar se ut på Valborgs. Alldeles tokigt mycket snö är kvar. 
För att inte tala om annorlunda 1:a maj. I många år brukar vi ha gäster som vi bjuder på stekt palt och vi räknar motorcyklar tillsammans. Grillplatsen som alltid brukar användas på första maj, det är ju där det ska eldas och stekas palt i murrikkan. Den är låååångt ifrån framtinad. Men om jag har tur så kommer det lunchgäster i morgon som kan tänka sig att hjälpa till att skotta först så kan det bli palt även i morgon.


Nu blev det ett uppehåll i skrivandet. Fick besök. Gick mycket fortare än jag trodde att få skottat. Linda och Vilja kom hit och hjälpt mej skotta..... Tjong bara,, så var det klart.


Nu är det bara sätta igång med paltkoket.
När vi stod och skottade så började Linda skratta. Haha,visst brukar älgen vara överst? 
Det är en sån där vinflöjel och det är klart: Älgen brukar vara högst. Snön har nu busat till det här och där. 


Det har tinat fram en stubbe för någon dag sedan. Den såg inte ut likadan som i höst. Då var det ett solur fästat högst upp på stubben. Inte nu. Inget solur i sikte. Förhoppningsvis ligger den under snön och kommer fram så småningom.

Men nu ska jag också berätta att vi har haft ett gudomligt vårväder. Soligt och varmt i många dagar. Till och med så varmt och härligt så det lockade fram årets första åskväder. Som vanligt mäktigt och skönt att slippa vara ute i hällregnet som följde.

I helgen har jag och Mara njutit i solstolen på altan. Soligt varmt och helt underbart.


Som sagt soligt och härligt. Vilja köpte sig en solhatt när vi var till stan att ta med när vi far på sol- och-bad-resa på någon vecka. Men hon har redan fått testa att den fungerar.


Jag tror jag måste sluta skriva och gå och byta kläder. Jag är rejält blöt sedan jag var ute. Inte av svett av skottningen utan av det häftiga hällregnet.

Så blir det, åsså paltkoket. 

Ha det gott alla.

2 kommentarer:

  1. Så trevligt och roligt att läsa, ha det så gott i Alträsk, håll er varma och torra :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut. Varm torr och glad. Så blir kvällen

      Radera