onsdag 15 november 2017

Allt möjligt.

Tänk om man tog tillvara dessa nätter då man inte kan sova på bättre sätt. Hade jag klivit upp och satt igång direkt där efter jag sovit 2 timmar så hade jag ju hunnit med att skura trappan och bonat golv, julbakat och strukit alla juldukarna.
Men nu blev det inte så. Först ligger man länge och håller sig i kudden och låtsas att man sover, men till sist roterar man ju som den värsta tandläkarborr. Så när nattsärken är på väg att strypa en av alla varv i sängen så måste man ju till sist kliva upp.... Kanske om man dricker lite mjölk och äter en macka?  Titta på ett avsnitt av Outlander, men bara ett. Tillbaka i slafen men nu kan jag väl sova.... Icke det.
Så nu har snart hela natten gått, inte har jag gjort nåt nyttigt och det enda som är trött är ögonen.

Nå men då skriver jag väl lite blogg i stället.

I söndags blev ju fina Vilja 7 år. Naturligtvis blev man ju bjuden på kalas. Massor av glada människor, både stora och små.
Grattis fina tjejen. 
Grattis till oss som har förmånen att känna henne.


Sara..... Vilken tur att Sara inte gör som man säger. Hon har ju en förmåga att alltid skaffa sig så stora handarbeten: Flytta väggarna i huset, flytta dörrar lite hit och dit, bygga om husvagnen..... Ja ni fattar vad jag menar. Under alla dessa år så har jag sagt att du kan väl hitta på mindre projekt... Lär dej knyppla.
Nå men naturligtvis inte.
Men som sagt, tur ska man ju ha att hon använder eget huvud.
Kolla vad häftig stjärna jag fått av henne.



Hon har gjort ett gäng och jag blev ägare av ett. Lyckliga mej, den är underbar.

Igår kväll kom flickorna från tjejträffen hit. Jag har ju under nåt år varit iväg på tisdagarna och haft så trevligt med dessa kvinnor. Men jag har inte lust att lämna Mara mer än jag gör när jag är på jobbet så denna höst har jag avstått att fara.
Nå kommer inte Mohammed till berget så  kommer berget till Mohammed. I går kom dom med middag, efterrätt, presenter, massor med prat och skratt.
Så himla skojigt det var.

På måndag kom Bitte förbi. Vi gjorde en heldag i Älvsbyn, jag fyndade både ett fint adventsljus, supersköna byxor och lite annat. Vi passade på att äta gott och hade en riktigt skojig dag där bland butikerna. Riktigt skön och skojig dag.



Så var det då helgen som var Min och Inga-Lills superhelg.

Så här såg det ut när jag kom hem på torsdag efter jobbet. Inga-Lill hade lagat middag, god middag och ett fantastiskt vin.


Jag gör ett bildkollage av lite av det vi hunnit med. 


Spelat kort. Jupp, viktigt när vi träffas. Vilken tur jag hade när min farmor lärde mej detta kortspel, kan ju undra vad det heter men det är superkul att spela.


Skogspromenader med jyckarna. Välgörande för både folk och fä. Alldeles lagom med snö. Behövde inga skidor.




Fikat och ätit gott. Både hemma och ute på olika ställen. Här är det en macka och kaffe på Hanssons som gäller.

Åsså var det då det här med Discot. När vi plötsligt blev 20 år igen. Antagligen var man väl i betydligt bättre ork då än nu men jösses va kul det var.
Vi var uppe på dansgolvet i stort sett hela kvällen. Helt omgivna av glada människor som bara gillade livet.


Vi tog oss ju en kort vätskepaus ibland men sen var det fullt ös som gällde.
Vi anade ju att vi skulle ha ont lite här och där efter detta.... Jodå, helt korrekt.
Inga lill hade väldigt ont i fötterna och ganska sträv i halsen. 
Jag, jag hade ont i rösten, axlarna och i skulderbladen. Det var ju inte utan att vi kände igen oss när vi dagen efter var in på en affär och läste på en tavla: 


Jadå, vi kände direkt att det gällde oss, kvällen före där på Bodensia.

Nä men nu ska jag nog sluta skriva. Väckarklockan ringer på en kort stund. Idag ska Mara följa med till Heden. Jag blir ju borta hela dagen, först jobb och sen jägarexamenkursen. Då är det tur att jag har familjen Ringström som ställer upp.

Ha det gott alla.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar