lördag 10 september 2011

Höstsemester

Semestern går bra....

Känns inte fel att ha väntat med huvudsemestern till nu. Två veckor har gått men det är en hel vecka kvar. Jippi.

Vi har fått ut väldigt mycket av dessa två veckor. Det har varit stor renovering av tvättstugan. Vi har ju alla våra garderober i tvättstugan så där samlas mycket skrot. Fatta va härligt, nymålat och uppstädat. Bort med sånt som varit opraktiskt och sällan (läs aldrig) använt. Vitt, vitt vitt med lite rött...... Taket är tilläggsisolerat som vi pratat om i så många år. Vänta så ska jag gå och ta en bild....... Jaja nu blev ju inte tvättstugan större så det är inte lätt att få med nåt mycket på bild när man inte har vidvinkelobjektiv......


Men här syns både vita väggar och röda mattan och att vi byggt så vi fått upp tvättmakinen.


Nu är det inte bara tvättsugan det handlat om under semester. Vi har plockat svamp, haft en IKEA-dag, varit på bio, umgåtts både med varandra och andra trevliga människor. Men stort fokus har det varit på tvättstugan.


Kenneth är på älgjakt. Första dagen för i höst. Dom startade i hällregn men nu i eftermiddag verkar det bli bättre väder och det är ju skönt för nu ska dom ta hand om en älgtjur som dom skjutit.


Här hos Lundgrens så har vi tänkt prova äta enligt den här modellen som heter LCHF. Vi har nu provat i en vecka drygt, alltså ta bort alla kolhydrater....... Vår ambition är att hålla det strikt under veckorna. På helgen kan det bli vissa avsteg......... Vem vill äta surströmming utan bröd och potatis, nä det går inte. I LCHF så ska man brassa med fett. Det känns ohyggligt dumt. Tala om att hälen sitter i golvet som en rejäl broms. Fy va tokigt, men det kanske kommer naturligt vad det lider. Annars så är det vanlig mat som gäller men man ökar på med en extra grönsak istället för poatis, ris eller pasta. Har du provat äta blomkålsmos? Eller att råriva blomkål i stekpannan och steka ihop det med lite vitlök och valnötter? Dra mej så gott.


Nu kom min dotter med sin dotter så nu ska jag gå och njuta av deras sällskap.


HA det gott alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar