fredag 14 april 2017

Påsken 2017

Jösses va dåligt med inlägg det blir i min blogg nu för tiden.

Men just nu har jag så mycket annat för mej: Jag har gått med i klubben för oss som tittar på serier men inte på Tv.
Jag tittar både på Outlander och på Reign just nu
Bägge två handlar om förr i tiden. Långa klänningar, hästar och svärd. Ni fattar.
Däremellan lyssnar jag på ljudbok, just nu en bok jag kan rekommendera ( Den hemliga kvinnan, så himla bra) samtidigt som jag stickar, promenerar eller bygger pussel.
Men man kan ju inte bara tänka på nöjen så det händer ju att jag Renbäddar, torkar av diskbänken, tvättar en maskin, kokar nåt ägg....... eller nåt sånt
Ungefär...

Den operation som  Kenneth gjorde för en dryg vecka sedan blev väldigt lyckad. Han mår bara bättre och bättre. Nog behöver han sova middag mitt på dagen men det känns som att han snart är i full fart igen.
Men det är klart, ett aber är ju kvar ännu. han ska ta sig över ett stort hinder: Att tordas utmana livet, tordas anstränga sig. Säkert inte lätt när han nu under flera månader bara har fått leva utan att anstränga sig. Absolut inte anstränga sig för det kan vara det sista han gör.
Nå men det får väl ta den tid det tar, men nog kommer han igen.Han kommer att blir sitt gamla jag igen.

Vi har nog mått som en påse skit bägge två ett tag. Ingen av oss har tords planera för ett liv efter operationen, inte planera påsken. Som för övrig under många många år varit en ohyggligt viktig högtid för oss.
Många är de påskar vi varit tillsammans med våra goda vänner. De sista åren har vi varit tillsammans med Jimmy.
Plötsligt blev det som lite ensamt runt oss.
Linda skulle jobba hela påsken..... Dessutom kan vi inte leva våra liv genom henne. Vi måste leva vårat liv.
Men tack och lov för folk runt oss...

Vi fick några inbjudningar av några vänner att besöka dem under påsken. Jag blir alldeles varm om hjärtat bara när jag tänker på hur glad jag blev av dessa inbjudningarna.

Så det kommer att bli hur bra som helst, även denna påsk

Den här dagen blev alldeles perfekt.

På förmiddagen kom Kent och Vilja. Vi bestämde oss för Våffel-fest till lunch.

Ännu bättre blev festen när Berit och Emma plötsligt dök upp. Skojigt att få bjuda även de på en våffla.



Här en bild på två vänner som gör sånt som de gillar. En spelar ett spel och den andra gnager på ett ben.

Efter lunchen for Vilja och Kent vidare för att prova det nya lekhuset i Boden, Fun House . De blev en favorit för Vilja. Bara gratulera. Vore väl toppen om det besöks av Boden-barnen. Håller tummarna att det går bra.

Sen då eftermiddagen. Då var det dags för en av våra värmande inbjudningar. Eller bortbjudning ska man väl säga... Goa vännerna Calle och Doris bjöd oss på surströmming. Så himla gott.



Alla hade ju inte nylagt hår, nädå direkt ut ur skoterluvan, men spelar ingen roll, allt klär en skönhet... surströmming är fokus ändå.


Här är den obligatoriska bilden på Doris första tugga. .... Hon ser ut att njuta. Med all rätt.
Det var supergott.


Doris har mikroskopiskt små hängen i riset. De är gjorda på pärlbrickor, minipärlor. En kyckling är nog bara 1 ½ cm hög. Så himla söta. 


Så nu har vi avverkat en dag med möjligheter att fylla med nåt bra. Det blev helt perfekt. Fina människor att få umgås med. Det blev en riktig höjdare. Vem har sagt att en långfredag ska vara tråkig.

I går så följde jag med Kenneth när han skulle ta stygnen. Att ta stygnen var väl inte det som var det primära, jag följde med för att se när de skulle ta bort plåstren...... Ett hårigt herr-bröst fullt med luggiga plåster. Jag hade nog för höga förväntningar på ett drama där. 
Inte ett stön, inte en häftig inandning eller nåt annat som visade att det gjorde ont... Nä jag hade ju kunnat stanna hemma, blev ingen dramatik alls.

När vi kom hem så hade vi julgransplundring i solskenet. 


Naturligtvis var det ute-granen som fick respass. Tänk att det alltid ska vara så jockligt att få lös belysningen. Nåmen nu är det avklarat och den är packad så den går att få upp nästa jul.

Nä nu är det nog dags för att starta ett avsnitt av Outlander.

Ha det gott alla.



Glad påsk






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar