söndag 5 juni 2011

Toppen dag

Igår drog det fram tromber över hela norr och väster-botten. Massor av träd har fallit. Så igår var vår by strömlös från 12 till kring 2 i natt. Alltså 14 timmar. Idag har inga telefoner fungerat i byn....... Nåt fel som blev av strömlösheten. Men nu ikväll fungerar det.
Det blåste bra i Öjebyn också. Vi var i Lillys lägenhet och plockade ihop, när det blev lunch så blev det en kort promenad till en pizzeria som finns nära. Just när vi hade beställt så gick strömmen. Men vilken tur vi hade. Dom hade vedeldad bakugn, så vi fick mat ändå.
Idag har vi hunnit massor. Det är första dagen som vi inte har haft något på planeringen.
Vi har hunnit: klippa gräset, röja i en blombänk, (två kvar) snygga till i mygghuset, ställa i ordning hammocken, (den fick Kenneth för 1½ år sedan i julklapp, men nu är allt klart med regnskydd och alla dynor och kuddar), där kommer han att kunna vila middag mycket bekvämt. Plantera lite blomlådor, byggt en blombänk med klätterspalje, täckt veden som ska ligga ute och torka, å en massa annat. Så nu känner vi oss väldigt nöjda. Massor av att-göra-saker som blev avklarade.
Vi har nu ikväll varit en kort sväng till skogs med Bonzo. Men det är bara inse.......... Friden är över..... Jäklar vad knott.
I morgon ska vi städa badplatsen. här i Vändträsk, med korgrillning och trevligt sällskap, vissa tuffa tar årets första bad, (Emma)......... Det är väl ett härlig sätt att fira nationaldagen på. Jag har beställt kalasväder........ Smart va?
Dessutom fyller Iréne år i morgon. Ni vet väl att det är för hennes skull som vi är ledig på nationaldagen? Jodå, så är det. Så upp med flaggan och lägg upp fötterna i en solstol och fira.
Ha det gott alla.

1 kommentar:

  1. Hej!
    kolla med elbolaget om ni kan få ersättningen för att ni var strömlösa så länge. Vi skulle få i stugan där strömmen var borta i 21 timmar. Elbolaget svarade att efter 12 timmar skulle man få ersättning. Kram Göta

    SvaraRadera